Λήψη βιοψίας δέρματος

Η βιοψία δέρματος είναι μια κοινή πρακτική στη δερματολογία για τη διερεύνηση παθήσεων, όταν η κλινική εξέταση δεν επαρκεί για να τεθεί η διάγνωση.

Για ορισμένους ασθενείς η λέξη «βιοψία» είναι ανησυχητική γιατί τη συγχέουν με ενδεχόμενο κακοήθειας.

Ωστόσο η ευκολία πρόσβασης στο δέρμα είναι ο λόγος που τη χρησιμοποιούμε συχνά σε περίπτωση που μια πάθηση είτε επιμένει, είτε δεν είναι σαφής η κλινική εικόνα, είτε τίθεται θέμα διάφορο διάγνωσης από άλλες παθήσεις.

Γίνεται εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα μέσα σε 5 λεπτά με χρήση ειδικού διαγνωστικού εργαλείου, σαν στυλό που λέγεται punch, αφού προηγηθεί τοπική ένεση αναισθητικού.

Η περιοχή από την οποία επιλέγουμε να λάβουμε το μικροσκοπικό κομματάκι, δεν πρέπει να έχει λάβει θεραπεία με κρέμες που μπορεί να αλλοιώσουν την κλινική εικόνα (πχ κορτιζονούχες) για 5-7 ημέρες προ της βιοψίας.

Συνήθως τα αποτελέσματα μετά από επεξεργασία του δείγματος από το παθολογοανατομικό εργαστήριο, είναι έτοιμα σε 7 ημέρες.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα και την πάθηση, ακολουθούμε το πλάνο θεραπείας για τον ασθενή μας.

Instagram Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Facebook Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος YouTube Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Twitter Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Website by Theratron

Copyright © 2012-2024 Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - All rights reserved
Όροι Χρήσης - Πολιτική Εμπιστευτικότητας - Πολιτική Cookies