Λήψη βιοψίας δέρματος

Η βιοψία δέρματος είναι μια κοινή πρακτική στη δερματολογία για τη διερεύνηση παθήσεων, όταν η κλινική εξέταση δεν επαρκεί για να τεθεί η διάγνωση.

Για ορισμένους ασθενείς η λέξη «βιοψία» είναι ανησυχητική γιατί τη συγχέουν με ενδεχόμενο κακοήθειας.

Ωστόσο η ευκολία πρόσβασης στο δέρμα είναι ο λόγος που τη χρησιμοποιούμε συχνά σε περίπτωση που μια πάθηση είτε επιμένει, είτε δεν είναι σαφής η κλινική εικόνα, είτε τίθεται θέμα διάφορο διάγνωσης από άλλες παθήσεις.

Γίνεται εύκολα, γρήγορα, ανώδυνα μέσα σε 5 λεπτά με χρήση ειδικού διαγνωστικού εργαλείου, σαν στυλό που λέγεται punch, αφού προηγηθεί τοπική ένεση αναισθητικού.

Η περιοχή από την οποία επιλέγουμε να λάβουμε το μικροσκοπικό κομματάκι, δεν πρέπει να έχει λάβει θεραπεία με κρέμες που μπορεί να αλλοιώσουν την κλινική εικόνα (πχ κορτιζονούχες) για 5-7 ημέρες προ της βιοψίας.

Συνήθως τα αποτελέσματα μετά από επεξεργασία του δείγματος από το παθολογοανατομικό εργαστήριο, είναι έτοιμα σε 7 ημέρες.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα και την πάθηση, ακολουθούμε το πλάνο θεραπείας για τον ασθενή μας.

Instagram Βασιλική Μουσάτου M.D., PhD Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Facebook Βασιλική Μουσάτου M.D., PhD Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος YouTube Βασιλική Μουσάτου M.D., PhD Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος Twitter Βασιλική Μουσάτου M.D., PhD Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Website by Theratron

Copyright © 2012-2023 Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - All rights reserved
Όροι Χρήσης - Πολιτική Εμπιστευτικότητας - Πολιτική Cookies