Eaux micellaires - Νερά ντεμακιγιαζ η νέα μόδα

Ειναι η νεα διαδεδομένη μόδα στο ντεμακιγιαζ καθώς τα εν λόγω προιόντα έχουν αίσθηση νερου στο δέρμα, αλλά καθαρίζουν από το μακιγιάζ αποτελεσματικά ως ένα πιο ελαιώδες προιόν. Επιπλέον είναι ήπια καθαριστικά και δεν προκαλούν ερεθισμούς.

Ποιο είναι όμως ακριβώς το μυστικό στη σύστασή τους;

Οφείλεται σε μικροσκοπικά σωματίδια χάρη στα οποία είναι δυνατή η ανάμειξη (και ομογενοποίηση) υδατικού και ελαιώδους διαλύματος και ονομάζονται επιφανειοδραστικά μόρια. Είναι γνωστό ότι οι δύο φάσεις (νερό και έλαιο) κανονικά δεν ενσωματώνονται. Ωστόσο εάν στο διάλυμα προστεθούν σε ικανή συγκέντρωση μικρά σωματίδια (επιφανειοδραστικά μόρια) που έχουν την ικανότητα να οργανώνονται σε μικύλλια, τότε οι δύο φάσεις έρχονται σε ισορροπία με μικρές σταγόνες ελαίου να παγιδευονται μέσα στα μικύλια, τα οποία σαν κάψουλα τα περιβάλλουν και «κολυμπούν» αόρατα μεσα στο υδατικό διάλυμα.

Με τον τρόπο αυτό αδρανοποείται και εν μέρει η ενδεχόμενα ερεθιστική δράση των συστατικών που περιέχονται μέσα στο έλαιο (το παγιδευμένο μέσα στο μικύλλιο), επιπλέον διατηρείται η υδατική φάση του διαλύματος.

Η τεχνική αυτή δεν είναι καινούρια καθώς ήδη στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προιόντα στα οποία περιέχονται μικύλλια, αλλά ίσως ως γαλακτώματα ή λοσιον και όχι υδατικά διαλύματα(τα οποία διαφημίζονται ως νερα). Τα μικυλιακά νερα δεν περιέχουν σαπωνες και το pH τους είναι κοντα σε αυτό της επιδερμίδας για να μην ερεθίζουν. Η μόνη ένσταση είναι η σχετικά ακριβή τιμή τους καθώς είναι παμφθηνο να παρασκευαστούν.

Για ποια δέρματα είναι κατάλληλα;

Για όλα εκτός από τα πολύ ξηρά καθώς λόγω της μικρής περιεκτικότητας σε ενυδατικά συστατικά ίσως ξηράνουν το ήδη ξηρό δέρμα.

Επιπλέον τα πολύ λιπαρά δέρματα ίσως να μην έχουν την αίσθηση καθαριότητας που αφήνουν τα προιόντα που ξεπλένονται με νερό.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ερωταπαντήσεις

Previous
  • Όταν δεν είμαι βαμμένη, πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου πριν βάλω κρέμα;Το πλύσιμο του προσώπου απομακρύνει το σμήγμα, τα προιόντα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξασφαλίζει καλύτερη διείσδυση των συστατικών της κρέμας φροντίδας. Για πολύ ξηρά δέρματα υπάρχουν καθαριστικά προιόντα χωρίς νερό.

  • Να βάζω και ενυδατική κρέμα κάτω από το αντιηλιακό;Aρκεί η χρήση του αντιηλιακού διότι το δέρμα γίνεται λιπαρό και γυαλίζει. Το αντιηλιακό έχει και ενυδατικούς παράγοντες στη σύστασή του.

  • Χρειάζεται να βάζω αντιηλιακό και το χειμώνα;Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια το αντιηλιακό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως εποχής.

  • Είμαι 25 ετών. Χρειάζεται το δέρμα μου αντιγηραντική φροντίδα;Η χρήση κρεμών με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Πρέπει να χρησιμοποιώ προιόντα της ίδιας μάρκας ή μπορώ να τα συνδυάζω;Καλό είναι να χρησιμοποιούνται προιόντα της ίδιας μάρκας διότι αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύει το ένα τη δράση του άλλου και είναι ελεγμένα ότι δεν αλληλεπιδρούν με ανεπιθύμητο τρόπο.

Next
Όλες οι ερωταπαντήσεις

Νέα και Ειδήσεις

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας σε παγκόσμια κλίμακα. Η πανδημία επηρέασε με τον πιο απόλυτο τρόπο όλους τους τομείς της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής ζωής του καθενός μας.

Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές
Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές

Παρακολουθήστε τα videos των ενημερωτικών εκπομπών στις οποίες έχω εμφανιστεί.

Δείτε τα video