Αντιηλιακά

Τι δηλώνει ο δείκτης SPF;

Ο δείκτης αυτός δηλώνει πόσο περισσότερο χρόνο στον ήλιο μπορεί κάποιος να εκτεθεί και να είναι προστατευμένος από τη UVB σε σχέση με το χρόνο που θα εκτίθετο χωρίς να κοκκινήσει χωρίς αντιηλιακό. Δηλ. εάν κάποιος αρχίζει να κοκκινιζει στα 3 λεπτά έκθεσης χωρίς αντιηλιακό, με αντιηλιακό SPF 30, μπορεί να για τημείνει 3x30=90 λεπτά. Βέβαια στα 90 λεπτά ακόμα και με αντηλιακό δεν προστατεύεται από τη UVA.

Υπάρχει δείκτης προστασίας για τη UVA;

Δεν υπάρχει αντίστοιχος, κοινός για όλες τις μάρκες δείκτης για τη UVA.Τα αντηλιακά που έχουν υψηλή προστασία για τη UVA, οφείλουν να έχουν τουλάχιστον κατά το 1/3 του SPF τους προστασία για UVA.

Αν φοράω αντηλιακό και το ανανεώνω συχνά, μπορώ να μείνω πάνω από 3-4 ώρες στον ήλιο χωρίς να καω;

Όχι διότι ακόμα και με το μέγιστο δείκτη προστασίας, δεν προστατεύεσαι αποτελεσματικα από τη UVA και αν είναι μεσημέρι, θα καείς.

Πόσο αντηλιακό να χρησιμοποιώ;

Πολύ. Και μάλιστα πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι προκειμένου να επιτύχεις την προστασία που αναγράφεται. Κοινώς σε κάθε 5-6 εκθέσεις στον ήλιο χρειάζεσαι καινούριο αντηλιακό. Για το πρόσωπό-λαιμό επίσης πολύ, όσο 7 πιέσεις σε ντισπένσερ.

Ο φίλος μου είναι τριχωτός και απεχθάνεται τα αντηλιακά. Υπάρχει κάτι να του προτείνετε;

Υπάρχουν αντηλιακά με ανάλαφρη και oil-free σύνθεση που δεν «ασπρίζουν» καθόλου. Ας προτιμήσει αντηλιακό με SPF έως 20 διότι τα αντηλιακά με υψηλότερο δείκτη έχουν βαρύτερες υφές.

Τα μαλλιά χρειάζονται όντως αντηλιακή προστασία;

Εάν σε ενδιαφέρει να μην «ανοίξουν» χρωματικά από τον ήλιο αλλά και να τα διατηρήσεις ενυδατωμένα και χωρίς ψαλίδα, πρέπει να χρησιμοποιείς αντηλιακό σπρευ μαλλιών. Ειδικά εάν είσαι ικανοποιημένη από τον τόνο των βαμμένων μαλλιών σου και θες να τον διατηρήσεις, το αντηλιακό είναι απαραίτητο.

«Χαλάει» το περσινό αντηλιακό;

Μετά το άνοιγμα διατηρείται περίπου για 1 χρόνο. Εάν όμως έχει αλλοιωθεί η σύστασή του (διαχωρίζεται η ελαιώδης από την κρεμώδη φάση) πεταξέ το.

Κάθε πότε να ανανεώνω το αντηλιακό;

Κάθε 3 ώρες στην πόλη, ενώ στην παραλία πολύ συχνότερα, όσο συχνά βουτάς ή ιδρώνεις.

Μπορώ να μαυρίζω χρησιμοποιώντας αντηλιακά με υψηλούς δείκτες;

Κανονικά και εφόσον τα χρησιμοποιείς σωστά, δεν πρέπει να μαυρίζεις. Το μαύρισμα είναι η προσπάθεια του δέρματος να προστατευτεί όταν δεν του αρκεί η αντηλιακή προστασία εξωγενώς.

Πολλά αντηλιακά προκαλούν σπυράκια στο πρόσωπο. Τι να κάνω;

Να χρησιμοποιείς αντηλιακά με δείκτη έως 30 και να επιλέγεις σειρές για λιπαρά δέρματα. Επίσης επιστρέφοντας στο σπίτι να κάνεις ντεμακιγιάζ και πλύσιμο σα να ήσουν βαμμένη.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ερωταπαντήσεις

Previous
  • Όταν δεν είμαι βαμμένη, πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου πριν βάλω κρέμα;Το πλύσιμο του προσώπου απομακρύνει το σμήγμα, τα προιόντα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξασφαλίζει καλύτερη διείσδυση των συστατικών της κρέμας φροντίδας. Για πολύ ξηρά δέρματα υπάρχουν καθαριστικά προιόντα χωρίς νερό.

  • Να βάζω και ενυδατική κρέμα κάτω από το αντιηλιακό;Aρκεί η χρήση του αντιηλιακού διότι το δέρμα γίνεται λιπαρό και γυαλίζει. Το αντιηλιακό έχει και ενυδατικούς παράγοντες στη σύστασή του.

  • Χρειάζεται να βάζω αντιηλιακό και το χειμώνα;Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια το αντιηλιακό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως εποχής.

  • Είμαι 25 ετών. Χρειάζεται το δέρμα μου αντιγηραντική φροντίδα;Η χρήση κρεμών με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Πρέπει να χρησιμοποιώ προιόντα της ίδιας μάρκας ή μπορώ να τα συνδυάζω;Καλό είναι να χρησιμοποιούνται προιόντα της ίδιας μάρκας διότι αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύει το ένα τη δράση του άλλου και είναι ελεγμένα ότι δεν αλληλεπιδρούν με ανεπιθύμητο τρόπο.

Next
Όλες οι ερωταπαντήσεις

Νέα και Ειδήσεις

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας σε παγκόσμια κλίμακα. Η πανδημία επηρέασε με τον πιο απόλυτο τρόπο όλους τους τομείς της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής ζωής του καθενός μας.

Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές
Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές

Παρακολουθήστε τα videos των ενημερωτικών εκπομπών στις οποίες έχω εμφανιστεί.

Δείτε τα video