Οι θεραπείες περιποίησης που προτιμούν οι άντρες

Η περιποίηση του δερματος και η φροντίδα της ομορφιάς δεν είναι αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο. Πολλοί άνδρες, άλλοι με την προτροπή της συντρόφου / αδελφής/ φίλης, άλλοι επειδή προσέχουν την εμφάνιση τους, καταφεύγουν στο δερματολογικό ιατρειο για θεραπείες.

Οι θεραπείες περιποίησης που προτιμούν οι άντρες

Οι πιο δημοφιλείς και αυτές που συχνοτερα ζητούν οι άνδρες είναι οι ακόλουθες:

Καθαρισμος προσώπου

Ειδικά όσοι, κυρίως νεότεροι άνδρες, έχουν προβλήματα με ακμή, βρίσκουν πολύ βοηθητική αυτή τη θεραπεία. Καθαρίζει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, το απαλλάσσει από το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην πρόληψη νέων βλαβών ακμης. Ο κλασικός τροπος με ατμό, ενδείκνυται για όσους έχουν ανοιχτούς και κλειστούς φαγεσωρες ( άσπρα και μαύρα στίγματα) ενώ για όσους δεν έχουν φαγεσωρες, η μικροδερμοαποξεση, η οξυγονοθεραπεια και το hydrafacial, είναι μέθοδοι που δίνουν βαθύ καθαρισμό, ενυδάτωση και λάμψη χωρίς ερεθισμούς.

Αποτρίχωση με λειζερ

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, όλο και περισσότεροι άνδρες ενδιαφέρονται και κάνουν αποτρίχωση με λειζερ σε περιοχές όπως λαιμός, χέρια, πλάτη, ώμοι. κοιλιά, λαιμό αλλα και αυτια, ζυγωματικά, μυτη.

Φυσικά η τριχοφυΐα δεν εξαλείφεται με μια θεραπεία, όμως για αρκετό καιρό ( 35-40 μέρες) οι τρίχες δεν ξαναβγαίνουν και αυτό είναι αρκετά ικανοποιητικό για πολλούς άνδρες. Συνεχίζοντας τη θεραπεία, κι εφόσον αποφύγουν το μαύρισμα ( λειζερ δε γίνεται σε πολύ μαυρισμένο δέρμα) η τριχοφυΐα μειώνεται αισθητά. Ιδιαίτερα για δασύτριχους άνδρες, αυτή η θεραπεία είναι πρώτη στις επιλογές στο δερματολογικό Ιατρειο.

Βοτουλινικη τοξίνη

Δεν ανησυχούν μόνο οι γυναίκες για τις ρυτιδες. Πολλοί άνδρες, συνήθως μετά τα 40 ενδιαφέρονται να μειώσουν τις ρυτιδες γύρω από τα μάτια και στο μέτωπο. Έδω το ζητούμενο είναι το φυσικό αποτέλεσμα και η διακριτική βελτίωση είναι αυτό που θέλουν οι περισσότεροι. Να πούμε εδώ ότι για τη θεραπεία αυτή, οι άνδρες παρακινούνται συνήθως από κάποια γυναίκα του περιβάλλοντος τους, όμως την επαναλαμβάνουν γιατί είναι άμεση και αποτελεσματική χωρίς χρόνο αποθεραπείας.

Λιπολυτικες θεραπείες (ενέσιμες)

Το τοπικό πάχος απασχολεί πολύ τους άνδρες και δεν θέλουν να υποβληθούν όλοι σε χειρουργείο. Περιοχές όπως το προγούλι, η κοιλιά και τα πλαϊνά της μέσης, είναι συνήθως οι περιοχές όπου συσσωρεύεται το λίπος στους άνδρες. Φυσικά αυτή μεθοδος λιπολυσης με ενέσεις, έχει περιορισμούς και αναφέρεται σε σχετικά μικρή εναπόθεση λιπους στο σώμα. Επίσης απαιτεί επαναλήψεις, όμως για κάποιες περιπτώσεις επιμονής εναπόθεσης λιπους παρα το κανονικό βάρος, είναι μια πολύ καλή λύση.

Οι νεότερες μάλιστα συνθέσεις των ενέσεων, δεν προκαλούν οίδημα τοπικα, δεν πονάνε και δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας.

Συνέντευξη στην Π. Ιορδανίδου στο ow.gr

Instagram Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Facebook Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος YouTube Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Twitter Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Website by Theratron

Copyright © 2012-2024 Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - All rights reserved
Όροι Χρήσης - Πολιτική Εμπιστευτικότητας - Πολιτική Cookies