Θεραπείες μετά τον ήλιο

Το καλοκαίρι πέρασε και καθώς το μαύρισμα σιγά σιγά φεύγει, το δέρμα εμφανίζει σημάδια αφυδάτωσης με όψη τραχιά και θαμπή, ενω εάν το παρακάναμε στον ήλιο, το αλάτι και τη θάλασσα, μπορεί να εμφανιστούν και κηλίδες, πανάδες και μικρές ρυτίδες γυρω από τα μάτια και τα χείλη. Διαπιστώνουμε επίσης ελάττωση της ελαστικότητας κι έλλειψη λάμψης. Εκμεταλλευόμαστε το χειμώνα λοιπόν για να ανανεώσουμε, ξεκουράσουμε και φροντίσουμε το δέρμα μας με ειδικές θεραπείες αναζωογόνησης.

Οι θεραπείες που προτείνω για άμεση ενυδάτωση είναι μεσοθεραπεία με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες που θα αποκαταστήσουν τη χαμένη υγρασία και θα προσφέρουν στα κύτταρα του δέρματος όλα τα απαραίτητα συστατικά για την αυτο επιδιόρθωσή του. Το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί πολλαπλάσια σε σχέση με το βάρος του ποσότητα νερού γύρω από τα κύτταρα, κάνοντας το διαθέσιμο στο δέρμα. Τα ανόργανα άλα τα και οι βιταμίνες δρούν αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες, που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση αλλά και τις βλάβες στο DNA των κυττάρων του δέρματος. Επίσης οι μικροτραυματισμοί από τη βελονίτσα ή το roller (για όσους διστάζουν μπροστά στις βελόνες) δίνουν το «σήμα» στις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος για να ανανεώσει τα κύτταρά του. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, απαιτούνται 4-6 συνεδρίες. Η μεσοθεραπεία δρα και συμπληρωματικά σε περιοχές με πολύ λεπτές ρυτίδες όπως η περιοχή κάτω από τα μάτια ή γύρω από τα χείλη.

Για το θαμπό και τραχύ δέρμα προτείνω κάποιο ελαφρύ πήλινγκ ή εάν υπάρχει ακόμα η πιθανότητα έκθεσης στον ήλιο microdermabression (Μικροδερμοαπόξεση) για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και το δέρμα αποκτήσει ομοιογένεια, λάμψη και λεία επιφάνεια ενώ επιτρέπει στα προιόντα περιποίησης (κρέμες, οροί, μάσκες) να διεισδύουν καλύτερα. Είναι θεραπεία χωρίς βελόνες, με άμεση λάμψη και χωρίς κανένα ερεθισμό. Το δέρμα άμεσα εμφανίζεται απαλότερο, ομοιογενέστερο χρωματικά και πιο τονωμένο, ενώ μπορεί κανείς άμεσα να επιστρέψει σεόλες του τις δραστηριότητες.

Εάν υπάρχουν πανάδες και κηλίδες και ανάλογα τον τύπο δέρματος προτείνεται λέιζερ ή λευκαντική αγωγή και πήλινγκ κατάλληλα για δυσχρωμίες.

Τέλος για τις μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, προτείνεται μπότοξ που είναι πολύ πιο οικονομική θεραπεία σε σχέση με το μπότοξ σε όλο το μέτωπο. Γίνεται σε όλες τις ηλικίες και εξαφανίζει κυριολεκτικά τα σημάδια του χρόνου χωρίς καμία αλλοίωση στην έκφραση.

Για όσες θέλουν κάτι πιο δραστικό, που θα συνδυάσει τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας με τη σύσφιξη, το λέιζερ Fractional CO2 είναι η θεραπεία εκλογής. Βελτιώνει όλο το πρόσωπο (και λαιμό), εξαφανίζει κηλίδες, δυσχρωμίες και αυξάνει την ενδογενή παραγωγή κολλαγόνου. Είναι από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες αλλά έχει χρόνο αποθεραπείας 3-4 ημερών όπου αποφευγεται ο ήλιος και το μακιγιάζ. Απαιτούνται συνήθως 2-3 θεραπείες.

Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd
Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ερωταπαντήσεις

Previous
  • Όταν δεν είμαι βαμμένη, πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου πριν βάλω κρέμα;Το πλύσιμο του προσώπου απομακρύνει το σμήγμα, τα προιόντα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξασφαλίζει καλύτερη διείσδυση των συστατικών της κρέμας φροντίδας. Για πολύ ξηρά δέρματα υπάρχουν καθαριστικά προιόντα χωρίς νερό.

  • Να βάζω και ενυδατική κρέμα κάτω από το αντιηλιακό;Aρκεί η χρήση του αντιηλιακού διότι το δέρμα γίνεται λιπαρό και γυαλίζει. Το αντιηλιακό έχει και ενυδατικούς παράγοντες στη σύστασή του.

  • Χρειάζεται να βάζω αντιηλιακό και το χειμώνα;Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια το αντιηλιακό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως εποχής.

  • Είμαι 25 ετών. Χρειάζεται το δέρμα μου αντιγηραντική φροντίδα;Η χρήση κρεμών με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Πρέπει να χρησιμοποιώ προιόντα της ίδιας μάρκας ή μπορώ να τα συνδυάζω;Καλό είναι να χρησιμοποιούνται προιόντα της ίδιας μάρκας διότι αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύει το ένα τη δράση του άλλου και είναι ελεγμένα ότι δεν αλληλεπιδρούν με ανεπιθύμητο τρόπο.

Next
Όλες οι ερωταπαντήσεις

Νέα και Ειδήσεις

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας σε παγκόσμια κλίμακα. Η πανδημία επηρέασε με τον πιο απόλυτο τρόπο όλους τους τομείς της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής ζωής του καθενός μας.

Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές
Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές

Παρακολουθήστε τα videos των ενημερωτικών εκπομπών στις οποίες έχω εμφανιστεί.

Δείτε τα video