Θεραπειες λάμψης πριν τα Χριστούγεννα

Με ανανεωμένη εμφάνιση και διάθεση ας υποδεχτούμε τις γιορτές κοιτάζοντας στον καθρέπτη και στα μάτια των άλλων, τον πιο λαμπερό εαυτό μας.

Οι γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και μας γεμίζουν προσμονή.

Ακόμα και εάν δεν έχουμε ιδιαίτερα εορταστικά σχέδια, για όλους μας οι γιορτες αποτελούν μια ευκαιρία να δουμε αγαπημένους ανθρώπους, να ανταλλάξουμε δώρα, να ξεκουραστούμε και να διασκεδάσουμε.

Φυσικό είναι να θέλουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και η έλλειψη έντονης ηλιοφάνειας είναι σύμμαχός μας σε αυτή την προσπάθεια.

Για όσες και όσους έχουν τη δυνατότητα να είναι 1-2 μέρες εκτός κοινωνικών η επαγγελματικών δραστηριοτήτων (επιλέγουμε συνηθως σαββατοκύριακο γι αυτη τη θεραπεία), προτείνεται το fractional laser που δρα τόσο στην επιφάνεια όσο και στα κατώτερα στρώματα του δέρματος. Μέτα από 7-8 ημερες είναι ηδη ορατα τα πρώτα αποτελεσματα: μικρότεροι πόροι, λεία επιδερμίδα, απάλυνση των ρυτίδων. Με λίγα λόγια επιδερμίδα φρέσκια και νεανική με απάλυνση των γραμμών κούρασης και λεπτων ρυτίδων.

Πιο οικονομική λύση με επίσης καλά αποτελέσματα είναι το peeling με TCA (τριχλωροξεικό) οξύ και η απολέπιση που προκαλείται είναι ήπια, ελεγχόμενη και διαρκεί μία εβδομάδα. Καλύπτεται κανονικά με make-up.

Ωστόσο υπάρχουν και άλλες αποτελεσματικές θεραπείες για αυτους και αυτές που δεν έχουν τη δυνατότητα να μείνουν εκτός δραστηριοτητων ούτε για 2 ημέρες. Μία εξαιρετική επιλογή είναι η μεσοθεραπεία, είτε με microneedling, είτε με βελόνες μεσοθεραπείας, ειδικές για να μην τραυματίζουν το δέρμα. Τα υλικά που εγχέονται είναι βιταμίνες και υαλουρονικό, συστατικά που χρειάζεται το δέρμα για αναδομηθεί και να λάμψει.Ακολουθεί ειδική μάσκα υαλουρονικού για επιπλέον ενυδάτωση. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο με ξεκουραστο, νεανικό και σφριγηλό δέρμα σαν να κοιμηθήκαμε άπειρες ώρες.

Για μια γρήγορη, απλή και χωρίς ερεθισμό επιλογή είναι τα peelings με οξέα φρούτων. Ταιριάζει συνήθως σε τραχιές, μεικτές ή λιπαρές επιδερμίδες και βοηθούν στην αποκατάσταση της λείας επιφάνειας και τη σμηγματορρύθμιση. Δίνονται επίσης συμβουλές για καλλυντικά που διατηρούν το αποτέλεσμα. Για τα δυσανεκτικά η ευερεθιστα δέρματα αντι για οξέα φρούτων, προτείνεται θεραπεία με μικροδερμοαπόξεση με κρυστάλλους όπου σμήγμα, μαυρα στίγματα και νεκρά κύτταρα απομακρύνονται με αναρρόφηση και χωρίς ερεθισμό. Συμπληρωματική θεραπεία είναι η εφαρμογή ορού με κεραττινάση και υαλουρονικό, με θεαματικά και άμεσα αποτελέματα με λείανση των μικρών ρυτίδων.

Φυσικά οι θεραπείες με botox και υαλουρονικό είναι η αγαπημένη επιλογή πολλών για αποκατάσταση των ρυτίδων έκφρασης και «γεμίσματα» όπου το πρόσωπο τα χρειάζεται.

Πολλές λοιπόν οι επιλογές για το πρόσωπο αλλά και το σωμα όπου τα ειδικά peelings για την ακμή θα απαλλάξουν την πλάτη και το στήθος απο τα αντιαισθητικά σπυράκια. Όσες προνοουν εγκαίρως, η μεσοθεραπεία για την κυτταρίτιδα είναι μια θεραπεία που δεν αφήνουν για την τελευταία στιγμη.

Με ανανεωμένη λοιπόν εμφάνιση και διάθεση ας υποδεχτούμε τις γιορτές κοιτάζοντας στον καθρέπτη και στα μάτια των άλλων, τον πιο λαμπερό εαυτό μας.

Instagram Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Facebook Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος YouTube Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Twitter Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Website by Theratron

Copyright © 2012-2024 Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - All rights reserved
Όροι Χρήσης - Πολιτική Εμπιστευτικότητας - Πολιτική Cookies