Θεραπείες για σωμα πριν το καλοκαίρι

Λίγοι μήνες έμειναν πριν το καλοκαίρι και όσες ανησυχούν για την εικόνα του σώματός τους με μαγιω και σορτσάκια, τώρα πρέπει να μεριμνήσουν.

Λίγοι μήνες έμειναν πριν το καλοκαίρι και όσες ανησυχούν για την εικόνα του σώματός τους με μαγιω και σορτσάκια, τώρα πρέπει να μεριμνήσουν.

Αυτο διότι οι θεραπείες για κυτταρίτιδα, χαλάρωση και ραγάδες απαιτούν αρκετες συνεδρίες για να έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα για την περίπτωση της κυτταρίτιδας προτείνονται εβδομαδιαίες συνεδρίες με μεσοθεραπεία στα επίμαχα σημεία (μηροί-γλουτοι ή κοιλια για ορισμένες), οι οποίες είναι ανώδυνες, πραγματοποιούνται με μικροσκοπικές βελόνες και μπορεί να συνδυαστούν με μασαζ ή ρόλερ. Απαιτούνται 7-12 συνεδρίες αλλά δεν προτεινονται για υπέρβαρα άτομα (δεν είναι αποτελεσματικές σε μεγάλη περίσσεια λίπους).

Είναι εξαιρετική λύση για κανονικού βάρους ή αδύνατες γυναίκες με εντοπισμένη κυτταρίτιδα. Όταν ολοκληρωθούν οι συνεδρίες, προτείνονται 2 συνεδρίες/μηνα ως συντήρηση.

Για την περίπτωση επιδερμιδικής χαλάρωσης (έσω επιφάνεια βραχιόνων, έσω επιφάνεια μηρών, κοιλια) πάλι για κανονικού βάρους άτομα με ήπια χαλάρωση (όχι για άτομα που η χαλάρωση έχει επέλθει μετά από πολύ μεγάλη απώλεια βάρους) υπάρχουν οι εξής προτάσεις: Θεραπεία με το συστημα BBL’s (S-T) που είναι ανώδυνη, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες θεραπεία (ένα ήπιο κοκκίνισμα που υποχωρεί αυθημερόν) που πραγματοποιείται μία φορά το μήνα στις περιοχές με χαλάρωση και συσφίγγει το δέρμα. Είναι η καταλληλότερη θεραπεία και για περιοχή λαιμού και περιγράμματος. Στο σώμα απαιτούνται 6 θεραπείες, μία ανα μήνα ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν πάνω από χρόνο.

Άλλη πολύ καινοτόμα και αποτελεσματική λύση είναι η τοποθέτηση νημάτων (Threads) στο δέρμα που τοποθετούνται με διάταξη πλέγματος και διορθώνουν την ήπια χαλάρωση. Το υλικό από το οποίο αποτελούνται διαλύεται μετά από 6 μήνες, όμως γύρω τους παράγεται κολλαγόννο που διατηρεί το αποτέλεσμα. Απαιτούνται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος 2-3 συνεδρίες, όμως απο την πρώτη φορα διακρίνεται η βελτίωση. Είναι θεραπεία που επίσης συνδυάζεται με ρολερ η microneedling για βελτιστοποίηση του αποτελέσματος. Μετά τη θεραπεία μπορεί να υπάρχουν εκχυμώσεις που διαρκούν έως και 15 ημέρες στο σώμα και τα αποτελέσματα διαρκούν για 1-1,5 χρόνο.

Τέλος για τις ραγάδες το αποτέλεσμα που προσδοκούμε είναι η βελτίωση της εμφάνισής τους (πιο λεπτες και ρηχές) , αλλά σπανίως επιτυγχάνεται η πλήρης εξάλειψη διοτι πρόκειται πρακτικά για ουλες. Οι θεραπείες που διαθέτουμε είναι το fractional laser CO2 όπου πραγματοποιούνται 3-6 θεραπείες (μια ανα μήνα) ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα.

Επίσης το ρόλερ και το micronnedling επίσης βοηθούν στη θεραπεία των ραγάδων αλλά απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες.

Κάθε πρόβλημα λοιπόν θέλει ξεχωριστή αντιμετώπιση αλλά και χρόνο για να διορθωθεί. Επομένως το ωραίο σώμα το καλοκαίρι , φτιάχνεται από το χειμώνα. Υπάρχουν και οι τυχερες φυσικά που δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα για άψογη εμφάνιση με μπικίνι. Αυτές όμως είναι ελάχιστες...

Instagram Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Facebook Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος YouTube Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Twitter Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Website by Theratron

Copyright © 2012-2024 Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - All rights reserved
Όροι Χρήσης - Πολιτική Εμπιστευτικότητας - Πολιτική Cookies