Θεραπείες για σωμα πριν το καλοκαίρι

Λίγοι μήνες έμειναν πριν το καλοκαίρι και όσες ανησυχούν για την εικόνα του σώματός τους με μαγιω και σορτσάκια, τώρα πρέπει να μεριμνήσουν.

Αυτο διότι οι θεραπείες για κυτταρίτιδα, χαλάρωση και ραγάδες απαιτούν αρκετες συνεδρίες για να έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα για την περίπτωση της κυτταρίτιδας προτείνονται εβδομαδιαίες συνεδρίες με μεσοθεραπεία στα επίμαχα σημεία (μηροί-γλουτοι ή κοιλια για ορισμένες), οι οποίες είναι ανώδυνες, πραγματοποιούνται με μικροσκοπικές βελόνες και μπορεί να συνδυαστούν με μασαζ ή ρόλερ. Απαιτούνται 7-12 συνεδρίες αλλά δεν προτεινονται για υπέρβαρα άτομα (δεν είναι αποτελεσματικές σε μεγάλη περίσσεια λίπους).

Είναι εξαιρετική λύση για κανονικού βάρους ή αδύνατες γυναίκες με εντοπισμένη κυτταρίτιδα. Όταν ολοκληρωθούν οι συνεδρίες, προτείνονται 2 συνεδρίες/μηνα ως συντήρηση.

Για την περίπτωση επιδερμιδικής χαλάρωσης (έσω επιφάνεια βραχιόνων, έσω επιφάνεια μηρών, κοιλια) πάλι για κανονικού βάρους άτομα με ήπια χαλάρωση (όχι για άτομα που η χαλάρωση έχει επέλθει μετά από πολύ μεγάλη απώλεια βάρους) υπάρχουν οι εξής προτάσεις: Θεραπεία με το συστημα BBL’s (S-T) που είναι ανώδυνη, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες θεραπεία (ένα ήπιο κοκκίνισμα που υποχωρεί αυθημερόν) που πραγματοποιείται μία φορά το μήνα στις περιοχές με χαλάρωση και συσφίγγει το δέρμα. Είναι η καταλληλότερη θεραπεία και για περιοχή λαιμού και περιγράμματος. Στο σώμα απαιτούνται 6 θεραπείες, μία ανα μήνα ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν πάνω από χρόνο.

Άλλη πολύ καινοτόμα και αποτελεσματική λύση είναι η τοποθέτηση νημάτων (Threads) στο δέρμα που τοποθετούνται με διάταξη πλέγματος και διορθώνουν την ήπια χαλάρωση. Το υλικό από το οποίο αποτελούνται διαλύεται μετά από 6 μήνες, όμως γύρω τους παράγεται κολλαγόννο που διατηρεί το αποτέλεσμα. Απαιτούνται ανάλογα με την έκταση του προβλήματος 2-3 συνεδρίες, όμως απο την πρώτη φορα διακρίνεται η βελτίωση. Είναι θεραπεία που επίσης συνδυάζεται με ρολερ η microneedling για βελτιστοποίηση του αποτελέσματος. Μετά τη θεραπεία μπορεί να υπάρχουν εκχυμώσεις που διαρκούν έως και 15 ημέρες στο σώμα και τα αποτελέσματα διαρκούν για 1-1,5 χρόνο.

Τέλος για τις ραγάδες το αποτέλεσμα που προσδοκούμε είναι η βελτίωση της εμφάνισής τους (πιο λεπτες και ρηχές) , αλλά σπανίως επιτυγχάνεται η πλήρης εξάλειψη διοτι πρόκειται πρακτικά για ουλες. Οι θεραπείες που διαθέτουμε είναι το fractional laser CO2 όπου πραγματοποιούνται 3-6 θεραπείες (μια ανα μήνα) ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα.

Επίσης το ρόλερ και το micronnedling επίσης βοηθούν στη θεραπεία των ραγάδων αλλά απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες.

Κάθε πρόβλημα λοιπόν θέλει ξεχωριστή αντιμετώπιση αλλά και χρόνο για να διορθωθεί. Επομένως το ωραίο σώμα το καλοκαίρι , φτιάχνεται από το χειμώνα. Υπάρχουν και οι τυχερες φυσικά που δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα για άψογη εμφάνιση με μπικίνι. Αυτές όμως είναι ελάχιστες...

Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd
Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ερωταπαντήσεις

Previous
  • Όταν δεν είμαι βαμμένη, πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου πριν βάλω κρέμα;Το πλύσιμο του προσώπου απομακρύνει το σμήγμα, τα προιόντα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξασφαλίζει καλύτερη διείσδυση των συστατικών της κρέμας φροντίδας. Για πολύ ξηρά δέρματα υπάρχουν καθαριστικά προιόντα χωρίς νερό.

  • Να βάζω και ενυδατική κρέμα κάτω από το αντιηλιακό;Aρκεί η χρήση του αντιηλιακού διότι το δέρμα γίνεται λιπαρό και γυαλίζει. Το αντιηλιακό έχει και ενυδατικούς παράγοντες στη σύστασή του.

  • Χρειάζεται να βάζω αντιηλιακό και το χειμώνα;Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια το αντιηλιακό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως εποχής.

  • Είμαι 25 ετών. Χρειάζεται το δέρμα μου αντιγηραντική φροντίδα;Η χρήση κρεμών με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Πρέπει να χρησιμοποιώ προιόντα της ίδιας μάρκας ή μπορώ να τα συνδυάζω;Καλό είναι να χρησιμοποιούνται προιόντα της ίδιας μάρκας διότι αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύει το ένα τη δράση του άλλου και είναι ελεγμένα ότι δεν αλληλεπιδρούν με ανεπιθύμητο τρόπο.

Next
Όλες οι ερωταπαντήσεις

Νέα και Ειδήσεις

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας σε παγκόσμια κλίμακα. Η πανδημία επηρέασε με τον πιο απόλυτο τρόπο όλους τους τομείς της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής ζωής του καθενός μας.

Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές
Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές

Παρακολουθήστε τα videos των ενημερωτικών εκπομπών στις οποίες έχω εμφανιστεί.

Δείτε τα video