Αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) - νέες εφαρμογές με αυτόλογο εμφύτευμα (filler) από το ίδιο μας το αίμα

Έως τώρα γνωρίζαμε τις ευεργετικές εφαρμογές της αυτόλογης μεσοθεραπείας στην αναζωογόνηση του δέρματος και την αντιγήρανση.

Έως τώρα γνωρίζαμε τις ευεργετικές εφαρμογές της αυτόλογης μεσοθεραπείας στην αναζωογόνηση του δέρματος και την αντιγήρανση. Με τη χρήση δηλαδή των αιμοπεταλίων που διαχωρίζονται  με φυγοκέντρηση από το υπόλοιπο αίμα, χρησιμοποιούμε τους δικούς μας αυξητικούς παράγοντες, για να δώσουν το σήμα στα κύτταρα του δέρματος να επιδιορθωθούν και να αναπλαστούν. Σαν αποτέλεσμα των εγχύσεων αυτών που γίνονται με πολύ λεπτή βελόνα, η επιδερμίδα ανανεώνεται, παράγεται νέο κολλαγόνο από τα κύτταρα, βελτιώνεται η σφριγηλότητα και ελαστικότητα του δέρματος. Ήδη ένα μήνα μετά την αυτόλογη μεσοθεραπεία, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και γι αυτό ονομάστηκε με τον γραφικό όρο Dracula lifting.


Μεσοθεραπεία PRP: ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ την θεραπεία με αυτόλογο Filler.

Ποιες είναι οι εφαρμογές του PRP στη δερματολογία?

  • Αναζωογόνηση και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος του προσώπου, λαιμού, ντεκολτέ, χεριών.
  • Θεραπεία της ανδρογεννητικού τύπου αλωπεκίας με βελτίωση του πάχους των τριχών και αύξηση του αριθμού τους. Εφαρμόζεται σε άνδρες και γυναίκες με πολύ καλά αποτελέσματα.
  • Βελτίωση εγκαυματικών ουλών, επούλωση τραυμάτων στο μισό χρόνο, αποκατάσταση επίμονων ελκών, επούλωση εγκαυμάτων.
  • Σε περιπτώσεις σκληρού και ατροφικού λειχήνα αιδοίου που το δέρμα είναι ανελαστικό, εφαρμόζοντας την αυτόλογη μεσοθεραπεία , επανέρχεται η ελαστικότητα σε μεγάλο βαθμό ώστε σταδιακά να είναι δυνατή η σεξουαλική επαφή.
  • Με την εξέλιξη της μεθόδου, είναι δυνατή από το ίδιο το αίμα που λαμβάνουμε για μεσοθεραπεία, να παραχθεί ΧΩΡΙΣ προσθήκη άλλων ουσιών, εμφύτευμα για γέμισμα ρυτίδων, αύξηση όγκου των χειλιών, βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου.

Ποια τα πλεονεκτήματα του αυτόλογου εμφυτεύματος σε σχέση με τα υαλουρονικά?

  • Δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας, οιδημάτων,κοκκιωμάτων και ανεπιθύμητων αντιδράσεων καθώς είναι υλικό που προέρχεται από τον οργανισμό μας.
  • Το κόστος του, όταν συνδυάζεται με αυτόλογη μεσοθεραπεία, είναι πολύ μικρότερο από το υαλουρονικό.
  • Μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές γίνεται η αυτόλογη μεσοθεραπεία και να γίνει παράλληλα θεραπεία ρυτίδων, χειλιών και περιγράμματος με μία αιμοληψία.

Χρειάζεται χρόνος αποκατάστασης, να πάρω άδεια από τη δουλειά?

Την ίδια μέρα το δέρμα είναι κόκκινο και ερεθισμένο όμως την επόμενη ημέρα μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει κανονικά με ελάχιστη κοκκινίλα και μπορεί να βαφτεί κανονικά. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να έχουμε κάποια εκχύμωση μικρή που καλύπτεται εύκολα και υποχωρεί σε λίγες μέρες. Αποφεύγουμε τη γυμναστική για 2-3 ημέρες.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται?

Συνήθως 3 συνεδρίες το χρόνο είναι αρκετές για αντιγήρανση και για διατήρηση ενός καλού αποτελέσματος, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός για περισσότερες. Για τα μαλλιά χρειάζονται περισσότερες θεραπείες, μία ανά μήνα και στη συνέχεια συντήρηση ανά 3μηνο.

Instagram Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Facebook Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος YouTube Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Twitter Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Website by Theratron

Copyright © 2012-2024 Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - All rights reserved
Όροι Χρήσης - Πολιτική Εμπιστευτικότητας - Πολιτική Cookies