Ανδρικό Δέρμα

Η φροντίδα του δέρματος και γενικά της συνολικής εικόνας και εμφάνισης, δεν είναι μόνο γυναικείο προνόμιο.

Ολοένα και περισσότεροι άνδρες ζητούν τη συμβολή του δερματολόγου για πολλά θέματα που τους απασχολούν, που ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες τους.

Ήδη από την εφηβική ηλικία, θέματα όπως η ακμή και η υπερβολική λιπαρότητα οδηγούν τους νέους με τη συνοδεία των γονιών τους στο δερματολόγο για λήψη μίας έγκυρης και αποτελεσματική θεραπεία για τα παιδιά τους. 

Η ακμή στα αγόρια μπορεί λόγω σοβαρότητας (η κυστική ακμή ιδιαίτερα) και μη έγκαιρης λήψης θεραπείας, να οδηγήσει σε σημάδια και ουλές που πολύ δύσκολα αντιμετωπίζονται στη συνέχεια.

Επίσης οι ραβδώσεις (ραγάδες) του δέρματος από την απότομη αύξηση του ύψους είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι έφηβοι και όσο νωρίτερα γίνει η θεραπεία, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.

Οι νέοι άνδρες μπορεί να ενοχλούνται αισθητικά από τις μαργαριταροειδείς βλατίδες πέους, που είναι απλοί σμηγματογόνοι αδένες περιμετρικά της βαλάνου, που ωστόσο σε ορισμένα αγόρια και άνδρες φαίνονται πιο έντονα και προβληματίζουν τους ίδιους ή τις συντρόφους τους καθώς μπορεί οπτικά να τις συγχέουν με κονδυλώματα. Αυτό φυσικά είναι ένα καθαρά αισθητικό θέμα που έχει εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη λύση με λέιζερ.

Καθώς προχωράει η ηλικία, πολλοί άνδρες διαπιστώνουν μείωση των μαλλιών τους και αλλαγή στην ποιότητα της τρίχας. Καταφεύγουν συχνά σε σκευάσματα από κομμωτήρια και φαρμακεία χωρίς τη συμβουλή του δερματολόγου και συχνά απογοητεύονται με τα αποτελέσματα. Ο δερματολόγος μπορεί να κάνει υπεύθυνα διάγνωση και να προτείνει αποτελεσματικές θεραπείες ανάλογα τις συνήθειες, τις προσδοκίες και την κατάσταση της τριχοφυΐας του κάθε ασθενή.

Η υπερβολική τριχοφυΐα στους άνδρες, επίσης είναι ένα θέμα που καλείται να δώσει λύση ο δερματολόγος και με τη βοήθεια της τεχνολογίας του λέιζερ αλεξανδρίτη, τα αποτελέσματα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά. (περισσότερες πληροφορίες: αποτρίχωση με λέιζερ)

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί τους άνδρες που τους ενδιαφέρει η εικόνα του σώματός τους, είναι η συσσώρευση τοπικού λίπους σε σημεία όπως κοιλιά και πλαϊνά μέσης ή προγούλι που επιμένουν ακόμα και μετά από απώλεια κιλών. Η κρυολιπόλυση είναι μία μέθοδος που με μη χειρουργικό τρόπο εξασφαλίζει απώλεια πόντων στις επιθυμητές περιοχές γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Σε περιοχές με λιγότερο λίπος, όπως το προγούλι, χρησιμοποιούμε ειδικές λιπολυτικές ενέσεις με πολύ καλά αποτελέσματα.

Όσον αφορά στην περιποίηση του ανδρικού δέρματος, ο καθαρισμός και η χρήση μικροκρυστάλλων αφαιρεί την περιττή λιπαρότητα, το σμήγμα και δημιουργεί αίσθηση φρεσκάδας στο ανδρικό δέρμα.

Η γήρανση στο ανδρικό δέρμα επέρχεται αργότερα σε σχέση με το γυναικείο λόγω καλύτερης ποιότητας (καλύτερο κολλαγόνο, παχύτερη επιδερμίδα), αλλά για όσους θέλουν να παρατείνουν τη νεανική εμφάνιση επί μακρόν, υπάρχουν πολλές λύσεις. Για τις ρυτίδες μετώπου και γύρω από τα μάτια, το μπότοξ είναι μία καλή λύση ενώ εάν είναι επιθυμητό από τον ενδιαφερόμενο, διατηρείται και η κινητικότητα για πολύ διακριτικό αποτέλεσμα.

Ορισμένοι άνδρες με οστεώδες πρόσωπο λόγω κατασκευής, είτε λόγω απώλειας κιλών και προϊούσης της ηλικίας, διαπιστώνουν απώλεια του νεανικού όγκου σε περιοχές όπως τα ζυγωματικά και κάτω από τα μάτια είτε στις ρινοχειλικές ρυτίδες, είτε σε ενοχλητικές ρυτίδες μπροστά από το αυτί. Η τεχνολογία των υλικών στα ενέσιμα εμφυτεύματα (υαλουρονικό/ellanse) αποκαθιστά με φυσικότητα τις ατέλειες και επανορθώνει τη χαλάρωση χωρίς να χρειάζεται χειρουργικό lifting. Επίσης τα νήματα προσφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση όταν η χαλάρωση δεν είναι πολύ έντονη.

Τέλος τα εξανθήματα / σπυράκια / βλάβες του δέρματος των γεννητικών οργάνων είναι αντικείμενο της δερματολογίας-αφροδισιολογίας και στο δερματολόγο πρέπει οι άνδρες να απευθύνονται για σωστή διάγνωση και θεραπεία.

Instagram Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Facebook Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος YouTube Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Twitter Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Website by Theratron

Copyright © 2012-2024 Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - All rights reserved
Όροι Χρήσης - Πολιτική Εμπιστευτικότητας - Πολιτική Cookies