Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος

Υπάρχουν λύσεις για τη δύσκολή περιοχή του λαιμού αρκεί να υπάρχει συμμόρφωση στη θεραπεία και ολοκλήρωση των συνεδριών που προτείνονται. Οι κρέμες για την περιοχή του περιγράμματος και για τη χαλάρωση του λαιμού δεν προφέρουν αληθινό αποτέλεσμα και χρειάζεται η συνδρομή του δερματολόγου για διατήρηση της νεανικής του εμφάνισης.

Μη χειρουργικές μέθοδοι για τη βελτίωση της περιοχής του λαιμού

Η περιοχή του λαιμού, σε σχέση με το πρόσωπο, είναι τις περισσότερες φορές παραμελημένη στην περιποίηση και φροντίδα που λαμβάνει καθημερινά.
Ωστόσο είναι μια περιοχή που ενοχλεί αισθητικά όταν εμφανίζει χαλάρωση και ρυτίδες.

Ο όρος tech neck προέρχεται από τις λέξεις technology και neck και αναφέρεται στις ρυτίδες που σχηματίζονται στην περιοχή του λαιμού και το ντεκολτέ από το συνεχές σκύψιμο πάνω από την οθόνη του κινητού μας ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής.
Άλλοι λόγοι που οδηγούν στη γήρανση είναι η έλλειψη φροντίδας.

Το αντηλιακό προσώπου σπάνια θυμόμαστε να το απλώσουμε και στο λαιμό μας και το ίδιο ισχύει και για τις κρέμες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης. Αποτέλεσμα της παραμελημένης φροντίδας είναι να δέχεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής τις βλαβερές συνέπειες των ελευθέρων ριζών που καταστρέφουν το κολλαγόνο και ελαστίνη αυτής της περιοχής με την τόσο λεπτή επιδερμίδα.

Επίσης εκτός από τους εξωγενείς παράγοντες (ήλιος, κάπνισμα κλπ) που γερνάνε την περιοχή του λαιμού, υπάρχει κληρονομική προδιάθεση για χαλάρωση σε πολλές γυναίκες. Έτσι ενώ το πρόσωπο μπορεί να φαίνεται φρέσκο και νεανικό, η περιοχή του λαιμού μπορεί να προσδίδει την ηλικία των γυναικών με λεπτές ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος, σακούλιασμα σε ορισμένα σημεία, ορατά αρχικά περισσότερο κατά την κίνηση κατάποσης και όσο προχωράει η γήρανση, ορατά συνεχώς.

Οι θεραπευτικες επιλογες που είναι πραγματικά αποτελεσματικές στην περιοχή του λαιμού, περιλαμβάνουν πολλές προσεγγίσεις.

Η μεσοθεραπεία είναι μια πολύ καλή επιλογή για το δέρμα του λαιμού και υπάρχουν πολλές επιλογές σε σχέση με τη μέθοδο, αλλά και το είδος της μεσοθεραπείας.
Το micro needling (μικροβελονισμός) είναι μέθοδος όπου με ειδικά σχεδιασμένο εργαλείο « γαζώνουμε» το δέρμα ενεργοποιώντας με μικροτραυματισμούς (με κατάλληλες κινήσεις) την παραγωγή κολλαγόνου. Η θεραπεία γίνεται με εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας για να μην πονάει η ασθενής. Αμέσως μετά υπάρχει έντονο κοκκίνισμα της περιοχής του λαιμού, το οποίο όμως εντυπωσιακά υποχωρεί μέσα σε 2-3 ημέρες με χρήση αναπλαστικών κρεμών. Απαιτούνται 3-4 συνεδρίες, μία ανά μήνα περίπου. Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη 1 μήνα μετά την πρώτη θεραπεία, με βελτίωση των γραμμών και ρυτίδων, βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και μείωση της χαλάρωσης μετά την 2η συνεδρία.

Για όσες δε θέλουν να υπάρχει κοκκινίλα μετά τη θεραπεία, υπάρχει εξίσου αποτελεσματική θεραπεία με έγχυση μεσοθεραπευτικών ουσιών (υαλουρονικό, πεπτίδια, βιταμίνες) για την αναζωογόνηση του λαιμού  Γίνεται με μικροσκοπικές βελόνες απελευθερώνοντας σε κάθε έγχυση μικρή ποσότητα υλικού, ώστε να καλυφθεί όλη η περιοχή του λαιμού.
Στις οριζόντιες ρυτίδες, προτείνουμε «γέμισμα» με λεπτόρρευστα fillers υαλουρονικού οξέος που έχουν μεγάλη διάρκεια, πάνω από 8 μήνες.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας των υλικών, προέκυψε νέα γενιά μεσοθεραπείας αλλά και fillers, που δρουν σαν ενεργόποιητές της ενδογενούς παραγωγής κολλαγόνου. Πρόκειται για fillers αλλά και skin boosters που περιέχουν πολυκάπρολακτονη, ένα μόριο που διεγείρει την κολλαγονογένεση. Χρησιμοποιείται σε πρόσωπο, λαιμό, χέρια, ντεκολτέ με ειδικό πρωτόκολλο. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και με μεγάλη διάρκεια.

Μια εξαιρετική μη επεμβατική (χωρίς βελόνες) θεραπεία για το λαιμό, είναι με χρήση του συστήματος S-T (Shiton) που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη σύσφιξη του δέρματος προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ. Είναι θεραπεία για χειμώνα-καλοκαίρι και αφορά σε ενεργοποίηση παραγωγής κολλαγόνου μέσω υπέρυθρης ακτινοβολίας που είναι ακίνδυνη για τα όργανα της περιοχής του λαιμού (θυρεοειδής, λεμφαδένες κλπ), αλλά τόσο διεισδυτική ώστε να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Η θεραπεία περιλαμβάνει επίσης 3-4 θεραπείες το χρόνο ανά μήνα περίπου και μετά ως συντήρηση 1 -2 φορές το χρόνο. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά σε γυναίκες χωρίς πολύ λίπος στην περιοχή του λαιμού, αλλά κυρίως χαλάρωση. Επίσης υπάρχει σύσφιξη στην περιοχή του περιγράμματος του κάτω μέρος του προσώπου αλλά και των γραμμών του ντεκολτέ. Τα αποτελέσματα αργούν να φανούν, περίπου 2 μήνες μετά την πρώτη συνεδρία, αλλά η βελτίωση συνεχίζεται περαιτέρω ακόμα και 2 μήνες μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας συνεδρίας.

Είναι θεραπεία εντελώς ανώδυνη και η ασθενής δεν έχει καθόλου σημάδια, παρά μια παροδική ερυθρότητα που υποχωρεί μέσα σε λίγες ώρες.

Για όποια γυναίκα δεν επιζητεί απλώς βελτίωση, αλλά εντυπωσιακά αποτελέσματα στην περιοχή του λαιμού σχεδόν ανάλογα με χειρουργική θεραπεία, συνίσταται ο συνδυασμός μεσοθεραπείας με θεραπεία συστήματος S-T, με τις θεραπείες να εναλλάσσονται ανά μήνα.

Σημαντική βελτίωση μπορεί να επιτύχει κάποιος στην περιοχή του λαιμού με την εφαρμογή νημάτων. Για την περιοχή της χαλάρωσης του οβάλ (παράλληλα με κάτω γνάθο) προτείνουμε εφαρμογή νημάτων τύπου cog (με ακίδες) για ανατοποθέτηση της περίσσειας δέρματος προς τα πίσω. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, ανατρέξτε στην ενότητα Νήματα για διόρθωση της χαλάρωσης.

Στο πρόσθιο μέρος του λαιμού και στο προγούλι, τοποθετούμε ελεύθερα νήματα πολλά σε αριθμό για να στηρίξουν και να τεντώνουν  το δέρμα που χαλαρώνει. Τα νήματα αποτελούνται από απορροφήσιμα υλικά που διεγείρουν την κολλαγονογένεση (πολυδιοξανόνη / πολυκαπρολακτόνη / πολυγαλακτικό) κι έχουν διάρκεια ζωής 6-8 μήνες.

Στην περιοχή του διπλοσάγονου (προγούλι) υπάρχει σε πολλές γυναίκες και άντρες, συσσώρευση λίπους, που πολλές φορές είναι κληρονομική. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να διορθωθεί σε ένα βαθμό μη χειρουργικά με λιπολυτικές ενέσεις που μειώνουν το λίπος στην περιοχή έγχυσης. Περιέχουν δεοξυχολικό οξύ και συνήθως το πρωτόκολλο περιλαμβάνει 2 με 3 θεραπείες με απόσταση 1 μηνός μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο.

Τέλος η βελτίωση της επιδερμίδας από δυσχρωμίες επιτυγχάνεται με ήπια peelings συνήθως τις εποχές χωρίς ηλιοφάνεια.

Video: Η απάντηση στη χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος

Video: Θεραπεία λαιμού με πολωμένο φως (BBL) για σύσφιξη και ανάπλαση

Φωτογραφίες

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ 4 συνεδριες

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ 4 συνεδριες

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ 4 συνεδριες

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ 4 συνεδριες

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ 4 συνεδριες

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ 4 συνεδριες

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ 4 συνεδριες

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ 4 συνεδριες

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ 4 συνεδριες

Χαλάρωση λαιμού - περιγράμματος ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ 4 συνεδριες

Instagram Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Facebook Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος YouTube Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Twitter Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Website by Theratron

Copyright © 2012-2024 Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - All rights reserved
Όροι Χρήσης - Πολιτική Εμπιστευτικότητας - Πολιτική Cookies