Θεραπεία ακμής με blue light

Η ακμή είναι μία χρόνια πάθηση του δέρματος και πολλές φορές οι θεραπείες απαιτούν πολύ χρόνο για να την αντιμετωπίσουν.

Οταν θέλουμε το δέρμα να «καθαρίσει» γρήγορα και αποτελεσματικά, όταν οι τοπικές θεραπείες είναι χρονοβόρες και κουράζουν ή όταν η λήψη συστηματικής θεραπείας (αντιβιοτικά η ρετινοειδή) αντενδείκνυται, π.χ λόγω μικρής ηλικίας, εγκυμοσύνης, αλλεργίας, η λύση προσφερεται με τη χρήση συστήματος blue light που είναι πηγή φωτός με μήκος κύματος στα 420 νανόμετρα. Η δράση του είναι να «αποστειρώνει» το δέρμα από το προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής σκοτώνοντάς το, ενώ παράλληλα δρα και στους σμηγματογόνους αδένες, περιορίζοντας την παραγωγή σμήγματος και σμίκρυνση των πόρων.

Πρόκειται για ταχύτατη θεραπεία καθώς σε 3-4 συνεδρίες επέρχεται πάνω από 80% βελτίωση της φλεγμονώδους ακμής. Πιο σοβαρού τυπου ακμές (κυστική ακμή) βελτιώνονται αλλά όχι τόσο θεαματικά.Οι συνεδρίες γίνονται ανά εβδομάδα κι ετσι σε ένα περίπου μήνα η ακμή εξαφανίζεται ενώ βελτίωση επέρχεται από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Το μειονέκτημα της θεραπείας είναι οτι τα αποτελέσματα διαρκούν λίγους μήνες και για να διατηρηθούν σε άτομα με επίμονη ακμή, απαιτούνται είτε επαναληπτικές θεραπείες , είτε θεραπεία συντήρησης με τοπικά μέσα (κρέμες, σαπούνια κ.α). Ωστόσο επειδή η θεραπεία είναι γρήγορη, ανώδυνή, χωρίς ερεθισμούς, την επιλέγουν όλο και περισσότεροι ασθενείς όταν θέλουν άμεσα αποτελέσματα.

Φωτογραφίες

Θεραπεία ακμής με blue light - ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ από 3 συνεδρίεςΘεραπεία ακμής με blue light - ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ από 3 συνεδρίες
Θεραπεία ακμής με blue light - ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ από 3 συνεδρίεςΘεραπεία ακμής με blue light - ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ από 3 συνεδρίες
Θεραπεία ακμής με blue light - ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ από 2 συνεδρίεςΘεραπεία ακμής με blue light - ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ από 2 συνεδρίες
Θεραπεία ακμής με blue light - ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ από 2 συνεδρίεςΘεραπεία ακμής με blue light - ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ από 2 συνεδρίες

Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd
Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ερωταπαντήσεις

Previous
  • Όταν δεν είμαι βαμμένη, πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου πριν βάλω κρέμα;Το πλύσιμο του προσώπου απομακρύνει το σμήγμα, τα προιόντα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξασφαλίζει καλύτερη διείσδυση των συστατικών της κρέμας φροντίδας. Για πολύ ξηρά δέρματα υπάρχουν καθαριστικά προιόντα χωρίς νερό.

  • Να βάζω και ενυδατική κρέμα κάτω από το αντιηλιακό;Aρκεί η χρήση του αντιηλιακού διότι το δέρμα γίνεται λιπαρό και γυαλίζει. Το αντιηλιακό έχει και ενυδατικούς παράγοντες στη σύστασή του.

  • Χρειάζεται να βάζω αντιηλιακό και το χειμώνα;Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια το αντιηλιακό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως εποχής.

  • Είμαι 25 ετών. Χρειάζεται το δέρμα μου αντιγηραντική φροντίδα;Η χρήση κρεμών με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Πρέπει να χρησιμοποιώ προιόντα της ίδιας μάρκας ή μπορώ να τα συνδυάζω;Καλό είναι να χρησιμοποιούνται προιόντα της ίδιας μάρκας διότι αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύει το ένα τη δράση του άλλου και είναι ελεγμένα ότι δεν αλληλεπιδρούν με ανεπιθύμητο τρόπο.

Next
Όλες οι ερωταπαντήσεις

Η φροντίδα του δέρματος ανά εποχή

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν αγοράσουμε κρέμα προσώπου Τι πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε μια κρέμα για το δέρμα; Υπάρχουν επικίνδυνα συστατικά και κατά πόσο ενημερωνόμαστε σωστά από πηγές όπως οι τηλεοπτικές διαφημίσεις και το Διαδίκτυο; Η δερματολόγος - αφροδισιολόγος Βασιλική Μουσάτου απαντά στη HuffPost Greece

Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές
Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές

Παρακολουθήστε τα videos των ενημερωτικών εκπομπών στις οποίες έχω εμφανιστεί.

Δείτε τα video