Peeling

Ονομάζονται απολεπιστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην αισθητική δερματολογία για να απομακρύνουν τμήμα των στοιβάδων του δέρματος με σκοπό την ανανέωσή του. Ανάλογα με το πόσο βαθειά διεισδύουν στις στοιβάδες του δέρματος διακρίνονται σε επιφανειακά, μέσου βάθους και βαθειά peelings.

Συνήθως χρησιμοποιούνται τα επιφανειακά και μέσου βάθους καθώς δεν προκαλούν απομάκρυνση παρα των πιο επιφανειακών στρωμάτων με μικρό ή μηδενικό χρόνο αποκατάστασης.

Από τα επιφανειακά peelings πολύ δημοφιλή είναι τα α-υδροξυ-οξέα, γνωστά και ως οξέα φρούτων (γλυκολικό, κιτρικό, λακτικό, μανδελικό και ταρταρικό) με πιο συχνά χρησιμοποιούμενο το γλυκολικό οξύ σε διάφορες συγκεντρώσεις. Συνήθως ξεκινάμε απο χαμηλότερη συγκέντρωση και συνεχίζουμε αυξάνοντάς την στις επομενες θεραπείεςκαθώς το δέρμα «συνηθίζει» και γίνεται ανθεκτικότερο. Καλό είναι στα μεσοδιαστήματα των θεραπειών(ανά 7-15 ημέρες) να χρησιμοποιούμε και κρέμα φροντίδας με οξέα φρούτων που διατηρεί τη δράση της θεραπείας. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα χρειάζονται 4-8 συνεδρίες ανάλογα με το είδος του δέρματος και του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε. Τα peelingsμε οξέα φρούτων ενδείκνυνται για κάθε ηλικία και αντιμετωπίζουν προβλήματα ακμής, λιπαρότητας, θαμπής όψης, ελαφρών δυσχρωμιών. Δεν προκαλούν ορατό ξεφλούδισμα και μπορεί κανείς μετά τη θεραπεία να επιστρέψει στις δραστηριότητές του με ελαφρύ ή καθόλου κοκκίνισμα, που, εάν υπάρχει, διαρκεί μία ημέρα.

Η επαναλαμβανόμενη χρήση τους συντελεί στην αντιγήρανση και βελτιώνει την υφή και τον χρωματικό τόνο του δέρματος.

Στην κατηγορία των επιφανειακών πηλινγκς ανήκουν και τα β-υδροξυ-οξέα όπως το σαλικυλικό οξύ που έχουν καλύτερη δράση στην ακμή και λιπαρότητα.

Στα μέσου βάθους πήλινγκς ανήκει το τριχλωροξεικό οξύ ( TCA) που χρησιμοποιείται σε συγκεντρώσεις από 20-50% και διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα προκαλώντας 3-4 ημέρες μετά τη χρήση του ορατή απολέπιση . Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα επιφανειακά πήλινγκς και διορθώνει λεπτές ρυτίδες, πιο έντονες δυσχρωμίες, τραχύ φωτογηραμένο δέρμα, αρχόμενες υπερκερατώσεις. Συνήθως χρειάζονται πολύ λιγότερα (2-3) πήλινγκς ανά έτος για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα. Ήδη από την πρώτη θεραπεία έχουμε εντυπωσιακή βελτίωση, αλλά χρειάζεται ιδανικά μια προετοιμασία χρήσης κρέμας για λίγες μέρες προ της θεραπείας.

Τα peelings είναι θεραπείες που γίνονται αποκλειστικά χειμώνα για αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο του απολεπισμένου δέρματος και πάντα συνιστάται η επιμελής χρήση αντιηλιακού καθημερινά για ένα μήνα μετά την τελευταία θεραπεία προς αποφυγή πανάδων και δυσχρωμιών. Η θεραπείες με πήλινγκς είναι ιδανικές για όλους τους τύπους δέρματος εκτός από πολύ λεπτα και ξηρα δέρματα. Συνδυάζονται με όλες τις ενέσιμες θεραπείες (υαλουρονικά, μπότοξ, μεσοθεραπεία) και χαρίζουν μία επιδερμίδα ομοιόμορφη χρωματικά, λαμπερή και με πιο νεανική όψη.

Φωτογραφίες

Peeling & Βοτουλινική τοξίνη ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑPeeling & Βοτουλινική τοξίνη ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Peeling & Βοτουλινική τοξίνη ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑPeeling & Βοτουλινική τοξίνη ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Peeling ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑPeeling ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd
Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ερωταπαντήσεις

Previous
  • Όταν δεν είμαι βαμμένη, πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου πριν βάλω κρέμα;Το πλύσιμο του προσώπου απομακρύνει το σμήγμα, τα προιόντα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξασφαλίζει καλύτερη διείσδυση των συστατικών της κρέμας φροντίδας. Για πολύ ξηρά δέρματα υπάρχουν καθαριστικά προιόντα χωρίς νερό.

  • Να βάζω και ενυδατική κρέμα κάτω από το αντιηλιακό;Aρκεί η χρήση του αντιηλιακού διότι το δέρμα γίνεται λιπαρό και γυαλίζει. Το αντιηλιακό έχει και ενυδατικούς παράγοντες στη σύστασή του.

  • Χρειάζεται να βάζω αντιηλιακό και το χειμώνα;Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια το αντιηλιακό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως εποχής.

  • Είμαι 25 ετών. Χρειάζεται το δέρμα μου αντιγηραντική φροντίδα;Η χρήση κρεμών με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Πρέπει να χρησιμοποιώ προιόντα της ίδιας μάρκας ή μπορώ να τα συνδυάζω;Καλό είναι να χρησιμοποιούνται προιόντα της ίδιας μάρκας διότι αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύει το ένα τη δράση του άλλου και είναι ελεγμένα ότι δεν αλληλεπιδρούν με ανεπιθύμητο τρόπο.

Next
Όλες οι ερωταπαντήσεις

Νέα και Ειδήσεις

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας σε παγκόσμια κλίμακα. Η πανδημία επηρέασε με τον πιο απόλυτο τρόπο όλους τους τομείς της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής ζωής του καθενός μας.

Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές
Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές

Παρακολουθήστε τα videos των ενημερωτικών εκπομπών στις οποίες έχω εμφανιστεί.

Δείτε τα video