Μεσοθεραπεία Προσώπου και Σώματος

Με τον όρο μεσοθεραπεια αναφερόμαστε σε μια μέθοδο πολλαπλών νυγμων με πολλές παραλλαγές και σημαντικες εφαρμογες στην αντιγήρανση. Μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο και σώμα για διαφορετικά προβλήματα.

Μεσοθεραπεία Προσώπου και Σώματος

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Με τον όρο μεσοθεραπεια αναφερόμαστε σε μια μέθοδο πολλαπλών νυγμων με πολλές παραλλαγές και σημαντικες εφαρμογες στην αντιγήρανση. Μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο και σώμα για διαφορετικά προβλήματα. Υπάρχουν πολλά ήδη μεσοθεραπειας: εγχυσεις σημείο - σημείο όπου εγχεουμε μικροσταγονες από το μεσοθεραπευτικό υλικό σε κάθε τσίμπημα σε πρόσωπο η και λαιμό με σκοπό την αναζωογόνηση. Το περιεχόμενο της μεσοθεραπειας ανταποκρίνεται στο είδος του προβλήματος: ενυδάτωση, λεύκανση, λείανση ρυτίδων, σύσφιξη και για το σώμα κυτταρίτιδα, ραγάδες,, τοπικό πάχος. Υπάρχουν έτοιμα μείγματα, αλλά και η δυνατότητα να φτιάξει ο δερματολογος τα δικά του επιλέγοντας το συνδυασμό συστατικών που χρειάζονται κατά περίπτωση.

Μια παραλλαγή της κλασσικης μεσοθεραπειας είναι η αυτολογη  μεσοθεραπεια, με πολλές εφαρμογές και εκτός αντιγήρανσης,  χρησιμοποιώντας το αίμα του ασθενή για να απομονωθούν τα αιμοπετάλια που περιέχουν αυξητικούς παράγοντες ( PRP). Αφού γίνει η επεξεργασία του αίματος, το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα, εγχεεται με πολλαπλές ενέσεις όπου απαιτείται ανάπλαση του δερματος.

Μεσοθεραπεια με dermapen. Σε αυτή την εφαρμογή έμφαση δίνεται στην ταχύτητα κι ένταση του τραυματισμού που πρόκειται να εφαρμοστεί με αυτοματοποιημένο τρόπο που περιλαμβάνει κεφαλή με πολλές βελόνες προσαρτημένη σε ειδικο μηχάνημα. Αποτελεί εξέλιξη της παλαιοτερης τεχνικης με roller μεσοθεραπειας .Οι βελόνες ανεβοκατεβαίνουν ταχύτατα « γαζώνοντας» το δέρμα δημιουργώντας εκατοντάδες μικρές οπές στο δέρμα. Από αυτές τις οπές γίνεται δυνατή η διέλευση των συστατικών που θέλουμε να προσφέρουμε στη θεραπεία μας. Ταυτόχρονα διεγείρεται λόγω τραυματισμού η παραγωγή κολλαγόνου σε σημείο να διορθώνονται ρυτιδες, ουλες ακμης και ραγάδες. Απαιτούνται επαναλαμβανόμενες ανα μήνα επαναλήψεις, ανάλογα το πρόβλημα.

Τι περιέχουν όμως τα υλικά που προσφέρουμε στο δέρμα με τη θεραπεία και ποιο είναι το όφελος;

Τα μείγματα της μεσοθεραπείας διαφοροποιούνται ανάλογα το πρόβλημα που θελουμε να αντιμετωπίσουμε. Συνήθως στις εφαρμογες για αντιγήρανση τα μεσοθεραπευτικα μείγματα περιλαμβάνουν υαλουρονικο οξύ, διαφορετικό από τα εμφυτεύματα ( μη διασταυρωμένο μόριο) που η κυρία λειτουργία του είναι η ενυδάτωση και η δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για την ανάπλαση των κυττάρων. Ταυτοχρονα περιλαμβάνονται βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πεπτίδια με αντιοξειδωτική δράση. Σε δερματα με λεπτή επιφανειακή ρυτιδωση υπάρχουν μείγματα όπου προστίθεται και βοτουλινικη τοξίνη με αποτέλεσμα να λειαίνονται λόγω των μικρό εκχύσεων οι ρυτίδες αυτές. Επίσης σε δερματα με αυξημένη εφίδρωση προσώπου, η ενσωμάτωση της βοτουλινικης τοξίνης στη μεσοθεραπεια, περιορίζει την εφίδρωση.

Δημιουργούμε δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον ώστε το δέρμα μας να αμύνεται και να αναπλάθεται χρησιμοποιώντας συστατικά που δεν μπορεί να λάβει ακόμα και όταν ακολουθούμε την πιο ισορροπημένη διατροφή. Είναι ιδανική θεραπεία για ολες τις ηλικιες, τόσο για πρόληψη, όσο και τη διόρθωση των σημαδιών της φωτογήρανσης και χρονολογικης γηρανσης. Η  θεραπεία δεν αφήνει συνηθως μελανιες και μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς περιορισμό από τον ήλιο όλες τις εποχές του έτους. Η θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια και το αποτέλεσμα είναι ένα πιο φρέσκο, λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα.

Τι επιτυγχάνεται με τη μεσοθεραπεία προσώπου;

Με τη μεσοθεραπεια επιτυγχάνονται ταυτόχρονα δύο λειτουργίες: μέσω του μηχανικού μικροτραυματισμού του δέρματος από τις βελόνες, διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό συμβαίνει διότι το δέρμα αντιλαμβανόμενο τον τραυματισμό, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς επούλωσης με αποτέλεσμα πιο φρέσκο και σφριγηλό δέρμα, λιγότερες ρυτίδες και ουλες. Η έτερη λειτουργία που προσφέρει η μεσοθεραπεια, είναι η βέλτιστη διείσδυση των συστατικών που χρειάζεται το δέρμα για αντιγήρανση και ανανέωση. Οι ουσίες αυτές ( υαλουρονικο, βιταμινες κ.α.), δεν απορροφώνται επαρκώς από τα καλλυντικά ενώ με μικρό εγχυσεις προσφέρονται ακριβώς εκεί που χρειάζεται και στην κατάλληλη ποσότητα. Ανάλογα το πρόβλημα που θελουμε να διορθώσουμε ( ρυτίδες, αφυδάτωση, παναδες, χαλάρωση), επιλέγουμε για έγχυση τις αντίστοιχες ουσιες πχ υαλουρονικο, λευκαντικές ουσίες, πεπτίδια, συσφικτικες, ενώ γίνεται και συνδυασμός με ενσωμάτωση βοτουλινικης  τοξίνης στο μείγμα σε ειδικές εφαρμογές. Τέλος ειδική κατηγορία είναι η αυτολογη μεσοθεραπεια, όπου τα υλικά για την ανάπλαση του δερματος, προσφέρονται από το ίδιο μας το αίμα με κατάλληλη επεξεργασία.

Μεσοθεραπεία σώματος - Τοπικό Πάχος

Η μεσοθεραπεια αντιμετωπίζει ενοχλητικα προβλήματα στην όψη του δερματος του σωματος όπως κυτταρίτιδα και χαλάρωση, ενώ ειδικές  λιπολυτικες ουσιες δίνουν τη δυνατότητα για μείωση του τοπικού πάχους.

Οι λιπολυτικες μεσοθεραπειες γίνονται με βαθύτερες εγχυσεις σε σχέση με αυτες της κυτταριτιδας, στα 13 χιλιοστά και περιέχουν λιπολυτικες ουσιες όπως δεοξυχολικο οξύ και   φωσφατιδυλοχολίνη. Γίνονται πιο αραιά (1 φορά το μήνα ) έως 3 φορές στην ίδια περιοχή. Σκοπός είναι η μείωση του λίπους από περιοχές με αυξημένη εναπόθεση λίπους  πχ διπλοσάγονο, πλαϊνά κοιλιάς, μικρα ψωμάκια, γόνατα,  σε άτομα με κανονικό βάρος.

Μεσοθεραπεία σώματος - Κυτταρίτιδα

Η μεσοθεραπεια για κυτταρίτιδα γίνεται με διείσδυση των λεπτών βελόνων στα 6 χιλιοστά και δρα μειώνοντας το οίδημα στα λιποκύτταρα και βελτιώνοντας τη μικροκυκλοφορία ( και την κατακράτηση υγρών ). Περιέχει ουσίες όπως καφεΐνη, αγκινάρα, οργανικό πυρίτιο, υαλουρονιδαση, dmae και άλλες. Απαιτούνται ανάλογα το πρόβλημα 4-6 θεραπείες ανα 7-10 ημέρες.

Μεσοθεραπεία σώματος -Χαλάρωση

Η χαλάρωση σε διαφορά σημεία του σωματος αντιμετωπίζεται κυρίως με ραδιοσυχνότητες ενώ όταν χρειάζεται να βελτιώσουμε και την ποιότητα του δερματος της συγκεκριμένης περιοχής, συνδυάζουμε και τη μεσοθεραπεια για καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης η μικρή χαλάρωση επιφανειακά στην επιδερμίδα ( πχ έσω επιφάνεια βραχιόνων, γόνατο, λαιμός) ανταποκρίνεται πολύ καλά σε μεσοθεραπεια με Dermapen- μια φορά το μήνα για 3 συνεδρίες. Τη μεσοθεραπεια με dermapen προτιμούμε και όταν έχουμε ραγάδες πρόσφατης έναρξης ( κόκκινες/ροζ).

Τι αποτελέσματα έχει η μεσοθεραπεία και πόσο διαρκούν;

Ανάλογα με την ηλικία και τον τρόπο ζωής του κάθε ατόμου ( κάπνισμα, ήλιος, άθληση, στρες ) η διάρκεια των αποτελεσμάτων ποικίλει. Εάν ακολουθηθεί το ενδεδειγμένο σχήμα για κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα της μεσοθεραπειας διαρκούν ένα χρόνο. Για τη λιπολυση είναι μόνιμα ( σε σταθερό σωματικό βάρος ).

Πονάει η θεραπεία της μεσοθεραπείας;

Στο πρόσωπο η μεσοθεραπεια γίνεται με χρήση αναισθητικης κρέμας που εφαρμόζεται 1 ώρα προ θεραπείας. Είναι ανεκτή από όλους. Στο σώμα συνήθως δε χρειάζεται αναισθησία, αν και ορισμένες ασθενείς ευαίσθητες στα τσιμπήματα ακόμα και της λεπτότερης βελόνας, θέλουν κι εκεί εφαρμογή αναισθητικης κρέμας.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Ερυθρότητα που διαρκεί 1 -2 ημέρες είναι συνήθως η αναμενόμενη επίδραση στη θεραπεία με dermapen. Σπανίως δημιουργούνται μικρές εκχυμώσεις στο πρόσωπο ενώ είναι πιο συχνές στη μεσοθεραπεια στο σώμα. Υποχωρούν γρήγορα. Οι λιπολυτικες ενέσεις προκαλούν συνήθως οίδημα που υποχωρεί μετά από 7-8 μέρες γι αυτό προτείνεται να γίνονται χειμώνα.Στη μεσοθεραπεια με αντιγηραντικές η λευκαντικές ουσίες είναι πολύ σπάνια η εμφάνιση αλλεργιών   αλλά μπορεί να προηγηθεί τεστ 2-3 μέρες πριν με 1-2 τσιμπήματα στα άτομα που αναφέρουν αλλεργίες.

Video: Μεσοθεραπεία: ’όπλο’ κατά της γήρανσης

Video: Μεσοθεραπεία με roller

Video: Μεσοθεραπεία προσώπου (αυτόλογη με PRP)

Microneedling μεσοθεραπεία προσώπου

Φωτογραφίες

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία στα μάτια ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Μεσοθεραπεία στα μάτια ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Μεσοθεραπεία στα μάτια ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Μεσοθεραπεία στα μάτια ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Μεσοθεραπεία ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Μεσοθεραπεία ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Μεσοθεραπεία και μπότοξ

Μεσοθεραπεία και μπότοξ

Instagram Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Facebook Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος YouTube Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Twitter Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Website by Theratron

Copyright © 2012-2024 Βασιλική Μουσάτου M.D. PhD, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος - All rights reserved
Όροι Χρήσης - Πολιτική Εμπιστευτικότητας - Πολιτική Cookies