Μεσοθεραπεία

Μία από τις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς θεραπείες αντιγήρανσης γίνεται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Πρόκειται για τεχνική που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία και γρήγορα κέρδισε πρωτεύουσα θέση ως θεραπεία αντιγήρανσης στη Δερματολογία.

Στη Γαλλία αποτελεί ξεχωριστή ιατρική ειδικότητα. Πρόκειται για την έγχυση των μεσοθεραπευτικών υλικών με τη μέθοδο πολλαπλών νυγμών (ενέσεων) με μικροσκοπικές βελόνες υποεπιδερμιδικά σαρώνοντας όλη την επιφάνεια του προσώπου, ενώ η εφαρμογή μπορεί να γίνει και στο λαιμό, το ντεκολτέ, τη ράχη των χεριών.

Ειδικά για το λαιμό χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματική τεχνκή για σύσφιξη με τη μέθοδο των μικροπομφών που εξαφανίζονται μετά από 3 έως 4 ημέρες. Είναι μέθοδος γρήγορη, ανώδυνη και ασφαλής. Απαιτούνται επαναληπτικές θεραπείες.

Τι περιέχουν όμως τα υλικά που προσφέρουμε στο δέρμα με τη θεραπεία και ποιο είναι το όφελος;

Τα μείγματα της μεσοθεραπείας είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, ανόργανα άλατα και μέταλλα (minerals), υαλουρονικό οξύ, υλικά δηλαδή που χρειάζονται τα κύτταρα του δέρματος για να αμυνθούν έναντι στο οξειδωτικό στρες που υφίστανται λόγω ήλιου, καπνίσματος, ρύπανσης, χημικών και άλλων προϊόντων του μεταβολισμού (ελεύθερες ρίζες).

Δημιουργούμε δηλαδή το ιδανικό περιβάλλον ώστε το δέρμα μας να αμύνεται και να αναπλάθεται χρησιμοποιώντας συστατικά που δεν μπορεί να λάβει ακόμα και όταν ακολουθούμε την πιο ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, λόγω της ικανότητας του υαλουρονικού οξέος να δεσμεύει το νερό, παρέχεται άμεσα ισχυρή ενυδάτωση και το δέρμα δείχνει λαμπερό, σφικτό σε συνοχή και αναζωογονημένο. Η θεραπεία δεν αφήνει σημάδια και μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς περιορισμό από τον ήλιο όλες τις εποχές του έτους.

Άλλες χρήσεις της μεσοθεραπείας

Επίσης, η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία μείωσης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας, με διαφορετικά υλικά που κάνουν λιπόλυση και εγχέονται βαθύτερα στο λίπος. Από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά για λιπόλυση είναι η φωσφατιδυλοχολίνη. Απαιτούνται 6-8 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Είναι πολύ αποτελεσματική μέθοδος, που στοχεύει στη μη χειρουργική διόρθωση ατελειών όπως ‘ψωμάκια', πάχος στα πλάγια της κοιλιάς (και για άντρες), κοιλιακό τοπικό πάχος και αλλού. Δεν είναι μέθοδος λιποαναρρόφησης, μπορεί όμως να δράσει συμπληρωματικά. Το βασικό της πλεονέκτημα είναι η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Ανεπιθύμητες ενέργειες κατά την εφαρμογή είναι τοπικό αίσθημα καύσους και πόνος κατά την έγχυση, καθώς και πιθανότητα εκχυμώσεων. Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά τη 2η-3η συνεδρία και έχουν μεγάλη διάρκεια, με προϋπόθεση τη διατήρηση σταθερού σωματικού βάρους.

Video: Μεσοθεραπεία: 'όπλο' κατά της γήρανσης

Video: Μεσοθεραπεία με roller

Φωτογραφίες

ΜεσοθεραπείαΜεσοθεραπεία
ΜεσοθεραπείαΜεσοθεραπεία
ΜεσοθεραπείαΜεσοθεραπεία
ΜεσοθεραπείαΜεσοθεραπεία
ΜεσοθεραπείαΜεσοθεραπεία
ΜεσοθεραπείαΜεσοθεραπεία
Μεσοθεραπεία με rollerΜεσοθεραπεία με roller
Μεσοθεραπεία με rollerΜεσοθεραπεία με roller
Μεσοθεραπεία με rollerΜεσοθεραπεία με roller
Μεσοθεραπεία στα μάτια ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑΜεσοθεραπεία στα μάτια ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Μεσοθεραπεία στα μάτια ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑΜεσοθεραπεία στα μάτια ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Μεσοθεραπεία ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑΜεσοθεραπεία ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Μεσοθεραπεία και μπότοξΜεσοθεραπεία και μπότοξ

Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd
Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ερωταπαντήσεις

Previous
  • Όταν δεν είμαι βαμμένη, πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου πριν βάλω κρέμα;Το πλύσιμο του προσώπου απομακρύνει το σμήγμα, τα προιόντα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξασφαλίζει καλύτερη διείσδυση των συστατικών της κρέμας φροντίδας. Για πολύ ξηρά δέρματα υπάρχουν καθαριστικά προιόντα χωρίς νερό.

  • Να βάζω και ενυδατική κρέμα κάτω από το αντιηλιακό;Aρκεί η χρήση του αντιηλιακού διότι το δέρμα γίνεται λιπαρό και γυαλίζει. Το αντιηλιακό έχει και ενυδατικούς παράγοντες στη σύστασή του.

  • Χρειάζεται να βάζω αντιηλιακό και το χειμώνα;Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια το αντιηλιακό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως εποχής.

  • Είμαι 25 ετών. Χρειάζεται το δέρμα μου αντιγηραντική φροντίδα;Η χρήση κρεμών με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Πρέπει να χρησιμοποιώ προιόντα της ίδιας μάρκας ή μπορώ να τα συνδυάζω;Καλό είναι να χρησιμοποιούνται προιόντα της ίδιας μάρκας διότι αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύει το ένα τη δράση του άλλου και είναι ελεγμένα ότι δεν αλληλεπιδρούν με ανεπιθύμητο τρόπο.

Next
Όλες οι ερωταπαντήσεις

Η φροντίδα του δέρματος ανά εποχή

Τα top συστατικά για την περιποίηση του δέρματος το φθινόπωρο Τα top συστατικά για την περιποίηση του δέρματος το φθινόπωροΤο φθινόπωρο είναι η εποχή του χρόνου που σηματοδοτεί αλλαγές και ανασυγκρότηση. Καθώς το καλοκαίρι με την έντονη ηλιοφάνεια μας εγκαταλείπει, και το μαύρισμα φεύγει, παρατηρούμε τα σημαδια της έκθεσης στον ήλιο, τη θερμότητα και του θαλασσινού νερού στο δέρμα μας.

Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές
Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές

Παρακολουθήστε τα videos των ενημερωτικών εκπομπών στις οποίες έχω εμφανιστεί.

Δείτε τα video