Μαύροι κύκλοι - Αντιμετώπιση

Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι μία περιοχή όπου η κούραση και η ηλικία δείχνουν αμέσως τα σημάδια τους. Το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι πολύ λεπτό και τα αγγεία φαίνονται έντονα όταν η κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου παρεμποδίζεται. Το αποτέλεσμα είναι οίδημα (πρήξιμο) και οι γνωστοι μαύροι κύκλοι. Επιπλέον ήδη από πολύ νεαρή ηλικία σε κάποια άτομα η απώλεια λίπους και κολλαγόνου από το πρόσωπο συντελείται πρώτα στην περιοχή κάτω από τα μάτια κι έτσι το φλεβικό δίκτυο από κάτω προβάλλει ακόμα πιο έντονα.

Οι κρέμες που υπάρχουν για τα μάτια δε μπορεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μαυρων κύκλων. Περιέχουν ουσίες που βοηθούν στην αποσυμφόρηση της μικροκυκλοφορίας της περιοχής (βιταμίνη Κ, φλαβονοειδή κ.α), ωστόσο χρειάζεται αντιμετώπιση με θεραπείες στο δερματολογικό ιατρείο για να υπάρξει ουσιαστική διαφορά.

Η απώλεια του λίπους που δείχνει την κούραση κάτω από τα μάτια αντιμετωπίζεται με έγχυση υαλουρονικού οξέος. Όταν είναι βαθύ το έλλειμα χρησιμοποιείται υαλουρονικό οξύ που τοποθετείται με βελόνα ή με κάνουλα στην περιοχή της εντομής ακριβώς πάνω από το οστό.Όταν οι κύκλοι δεν είναι πολλοί βαθείς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεπτόρευστο υαλουρονικό οξύ πιο επιφανειακά. Η θεραπεία αυτή είναι ανώδυνή, πραγματοποείται γρήγορα και με ασφάλεια ενώ τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα και είναι πολύ εντυπωσιακά. Διαρκούν μάλιστα αρκετούς μήνες καθώς το υαλουρονικό στην περιοχή αυτή αποδομείται πολύ αργά.

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης είναι με μεσοθεραπεία χρησιμοποιώντας ειδικά ρόλερ για την περιοχή του κάτω βλεφάρου. Γίνεται με εβδομαδιαίες συνεδρίες όπου εφαρμόζεται το ρόλερ και στη συνέχεια επίθεμα εμποτισμένο με αντιοξειδωτικές ουσίες και ειδική μάσκα. Η περιοχή ανανεώνεται άμεσα, βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία και η χρώση του κάτω βλεφάρου. Αντιμετωπίζονται οι μικρές ρυτίδες και η όψη γίνεται πιο λεία και νεανική. Υπάρχει ελαφριά κοκκινίλα αμέσως μετά τη θεραπεία που εξαφανίζεται σε λίγες ώρες. Η μεσοθεραπεία ματιών μπορεί στην ίδια συνεδρία να συνδυαστεί με μεσοθεραπεία στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Video: Μεσοθεραπεία με roller

Φωτογραφίες

Μαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπεία με υαλουρονικόΜαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπεία με υαλουρονικό
Μαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπείαΜαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπεία
Μαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπείαΜαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπεία
Μαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπείαΜαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπεία
Μαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπείαΜαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπεία

Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd
Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ερωταπαντήσεις

Previous
  • Όταν δεν είμαι βαμμένη, πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου πριν βάλω κρέμα;Το πλύσιμο του προσώπου απομακρύνει το σμήγμα, τα προιόντα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξασφαλίζει καλύτερη διείσδυση των συστατικών της κρέμας φροντίδας. Για πολύ ξηρά δέρματα υπάρχουν καθαριστικά προιόντα χωρίς νερό.

  • Να βάζω και ενυδατική κρέμα κάτω από το αντιηλιακό;Aρκεί η χρήση του αντιηλιακού διότι το δέρμα γίνεται λιπαρό και γυαλίζει. Το αντιηλιακό έχει και ενυδατικούς παράγοντες στη σύστασή του.

  • Χρειάζεται να βάζω αντιηλιακό και το χειμώνα;Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια το αντιηλιακό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως εποχής.

  • Είμαι 25 ετών. Χρειάζεται το δέρμα μου αντιγηραντική φροντίδα;Η χρήση κρεμών με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Πρέπει να χρησιμοποιώ προιόντα της ίδιας μάρκας ή μπορώ να τα συνδυάζω;Καλό είναι να χρησιμοποιούνται προιόντα της ίδιας μάρκας διότι αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύει το ένα τη δράση του άλλου και είναι ελεγμένα ότι δεν αλληλεπιδρούν με ανεπιθύμητο τρόπο.

Next
Όλες οι ερωταπαντήσεις

Νέα και Ειδήσεις

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας σε παγκόσμια κλίμακα. Η πανδημία επηρέασε με τον πιο απόλυτο τρόπο όλους τους τομείς της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής ζωής του καθενός μας.

Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές
Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές

Παρακολουθήστε τα videos των ενημερωτικών εκπομπών στις οποίες έχω εμφανιστεί.

Δείτε τα video