Κρυολιπόλυση

Μη χειρουργική μέθοδος μείωσης του τοπικού πάχους - μηχάνημα κρυολιπόλυσης

Πρόκειται για μία αναίμακτη, μη χειρουργική μέθοδο μείωσης του τοπικού πάχους από συγκεκριμένες περιοχές του σώματος μέσω ψύξης που επιτυγχάνεται από το μηχάνημα της κρυολιπόλυσης.

Υπάρχουν συγκεκριμένες για κάθε άνθρωπο, περιοχές συσσώρευσης λιπους που "γεμίζουν" πρώτες με τη λήψη ακόμα και λίγων κιλών. Λίγοι είναι οι τυχεροι και τυχερες που το σωματικο τους βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα. Έτσι σε πολλους άνδρες, ακόμα και πολύ γυμνασμένους, υπάρχουν περιοχές όπως κοιλια ή τα πλαινα της μεσης που δεν υποχωρούν ακόμα και όταν χάσουν αρκετά κιλα.

Αντίστοχες περιοχές στις γυναίκες είναι τα ψωμάκια ή και περιοχες στην κοιλια και τα πόδια. Πολλες αδύνατες γυναίκες παραπονούνται ότι το περίγραμμα της σιλουέτας τους δεν τις ευχαριστεί λόγω του επίμονου εντοπισμένου λίπους.

Απάντηση στο θέμα του εντοπισμένου, επίμονου λίπους , σε ανθρώπους με φυσιολογικό βάρος σώματος και όχι υπέρβαρους, δίνει η κρυολιπόλυση. Τα καλύτερα αποτελέσματα φαίνονται σε μικρές λιπαποθήκες, όπου τότε αρκεί μία συνεδρία για να διαπιστώσουμε τη βελτίωση. Ωστόσο επαναλαμβάνοντας με μεσοδιάστημα 1 μηνός τη θεραπεία, ενισχύουμε το αποτέλεσμα και όλοι διαπιστώνουν βελτίωση. Μπορεί να επαναληφθεί η συνεδρία έως 4 φορές ανα μηνα στην ίδια περιοχή.

Ο μηχανισμός που εξηγεί τη λιπόλυση, είναι ότι η ψύξη (-5με 5 βαθμοι Κελσίου) του δέρματος με ταυτόχρονη αναρρόφηση για συγκεκριμένο χρόνο, οδηγεί σε απόπτωση=καταστροφή των λιποκυττάρων ενώ αφήνει ανέπαφο το υπερκείμενο δέρμα της υπό θεραπεία περιοχής. Η μέθοδος είναι από το 2010 εγκεκριμένη από τον Αμερικανικο Οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (FDA).

Ετσι παγώνουμε για 50 λεπτα μέσω ειδικών υποδοχέων (σαν μεγάλες βεντούζες) του μηχανήματος τις υπο θεραπεία (έως 2 τη φορα) περιοχές, με τρόπο ανώδυνο και αναίμακτο. Μετά τη θεραπεία οι περιοχές είναι κρύες, κόκκινες, ελαφρώς πρησμένες αλλά γρήγορα επανέρχονται. Δεν υπάρχουν τομές ή σημάδια. Τα οριστικά αποτελέσματα που είναι μόνιμα, διαπιστώνονται μετά από 3 μήνες αλλά η πρώτη διαφορα ήδη φαίνεται στο μήνα.

Προυπόθεση είναι το σταθερό σωματικό βάρος. Αντενδείκνυται σε παχυσαρία, εγκυμοσύνη, νοσήματα συνδετικού ιστού με κρυοσφαιρίνες, υπερευαισθησία στο κρύο, χαλάρωση δέρματος.

Φωτογραφίες

Κρυολιπόλυση ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑΚρυολιπόλυση ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ

Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd
Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ερωταπαντήσεις

Previous
  • Όταν δεν είμαι βαμμένη, πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου πριν βάλω κρέμα;Το πλύσιμο του προσώπου απομακρύνει το σμήγμα, τα προιόντα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξασφαλίζει καλύτερη διείσδυση των συστατικών της κρέμας φροντίδας. Για πολύ ξηρά δέρματα υπάρχουν καθαριστικά προιόντα χωρίς νερό.

  • Να βάζω και ενυδατική κρέμα κάτω από το αντιηλιακό;Aρκεί η χρήση του αντιηλιακού διότι το δέρμα γίνεται λιπαρό και γυαλίζει. Το αντιηλιακό έχει και ενυδατικούς παράγοντες στη σύστασή του.

  • Χρειάζεται να βάζω αντιηλιακό και το χειμώνα;Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια το αντιηλιακό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως εποχής.

  • Είμαι 25 ετών. Χρειάζεται το δέρμα μου αντιγηραντική φροντίδα;Η χρήση κρεμών με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Πρέπει να χρησιμοποιώ προιόντα της ίδιας μάρκας ή μπορώ να τα συνδυάζω;Καλό είναι να χρησιμοποιούνται προιόντα της ίδιας μάρκας διότι αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύει το ένα τη δράση του άλλου και είναι ελεγμένα ότι δεν αλληλεπιδρούν με ανεπιθύμητο τρόπο.

Next
Όλες οι ερωταπαντήσεις

Νέα και Ειδήσεις

ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Τα διδάγματα του 2020 - Τα resolutions του 2021Το 2020 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας σε παγκόσμια κλίμακα. Η πανδημία επηρέασε με τον πιο απόλυτο τρόπο όλους τους τομείς της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής ζωής του καθενός μας.

Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές
Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές

Παρακολουθήστε τα videos των ενημερωτικών εκπομπών στις οποίες έχω εμφανιστεί.

Δείτε τα video