Ενέσιμο υαλουρονικό

Μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες στην αισθητική δερματολογία, είναι η εφαρμογή των ενέσιμων εμφυτευμάτων. Υπάρχουν 3 κατηγορίες εμφυτευμάτων: τα απορροφήσιμα όπως το υαλουρονικό οξύ και το αυτόλογο λίπος με το μεγάλο πλεονέκτημα της εξαιρετικής ανοχής από τον οργανισμό, τα ημιμόνιμα (π.χ. υδροξυαπατίτης) που διαρκούν περισσότερο και τα μόνιμα (π.χ. σιλικόνη) που ελάχιστα εφαρμόζονται πλέον στη χώρα μας.

Πως το πηγούνι αναδεικνύει το σχήμα του προσώπου

Το πηγούνι είναι μια ανατομική δομή που ανάλογα την κατασκευή του ομορφαίνει η αντίθετα υποβιβάζει την όψη και το περίγραμμα του προσώπου.

Στους άνδρες ένα δυνατό συνήθως τετράγωνο πηγούνι είναι στοιχείο αρρενωπότητας ενώ στις γυναίκες ένα πιο μικρό στρογγυλό αλλά σε ισορροπία με τη μύτη πηγούνι δίνει αρμονία στο πρόσωπο . Σε κάθε περίπτωση το εισέχον πηγούνι στερεί αυτή την ισορροπία ενώ με τη γήρανση του προσώπου το πηγούνι αποπλατυνεται η και έχει κλίση προς τα κάτω.

Η δημιουργία ενός υαλουρονικου ενέσιμου υλικού(Juviderm Volux) ειδικά κατασκευασμένου για την περιοχή του πηγουνιου και του οβάλ του προσώπου δίνει τη δυνατότητα στον δερματολόγο να σμιλευσει το περίγραμμα που έχει χάσει τη σφριγηλότητα του και έχει χαλαρώσει αποκαθιστώντας τη συμμετρία των χαρακτηριστικών .

Η μικρή αυτή ανύψωση που επιτυγχάνεται με τη διόρθωση του πηγουνιου, βοηθάει και στην περίπτωση του διπλοσαγονου που διορθώνεται σε ένα βαθμό λόγω έλξης του δερματος προς τα πάνω.

Τέλος η εφαρμογή στην κάτω γνάθο για σμίλευση του περιγράμματος ολοκληρώνει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ την θεραπεία με χρήση ενέσιμου υαλουρονικου υλικού
ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ την θεραπεία με χρήση ενέσιμου υαλουρονικου υλικού

 ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ την θεραπεία με χρήση ενέσιμου υαλουρονικου
ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ την θεραπεία με χρήση ενέσιμου υαλουρονικου

 ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ τη θεραπεία
ΠΡΙΝ - ΜΕΤΑ τη θεραπεία

Η μεγάλη πλειοψηφία των δερματολόγων προτιμά το υαλουρονικό οξύ ως εμφύτευμα διότι δεν εμφανίζει παρενέργειες αντιδράσεων «ξένου σώματος» δηλαδή είναι ένα υλικό απορροφήσιμο που δεν κάνει κοκκιώματα (σκληρίες) κάτω από το δέρμα, είναι εύπλαστο, δε χρειάζεται λιποαναρρόφηση και κυκλοφορεί σε πολλές πυκνότητες ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να δουλέψουμε. Υπάρχουν εμφυτεύματα πιο παχύρρευστα που χρησιμοποιούνται για ανόρθωση των ζυγωματικών και σμίλευση του οβάλ του προσώπου, ενώ άλλα πολύ πιο λεπτόρρευστα που χρησιμοποιούνται σε ρυτίδες άνω χείλους, για διόρθωση του σχήματος των χειλιών, για ρυτίδες περιστοματικά και πολλές άλλες εφαρμογές.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε ατραυματικές κάννουλες για τις εγχύσεις ελαχιστοποιώντας τις μελανιές που μπορεί να προκληθούν από τις ενέσεις. Επίσης με τη χρήση κάννουλας μπορούμε να δουλέψουμε από ένα σημείο εισόδου σχεδόν το ήμισυ του προσώπου.

Η ενέσιμη αυτή θεραπεία γίνεται με χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας όταν χρησιμοποιούμε βελόνες, ενώ για την κάνουλα μπορεί να γίνει τοπική ενέσιμη ξυλοκαίνη. Είναι γενικά μια καλά ανεκτή θεραπεία καθώς υπάρχουν και υαλουρονικά που στη σύστασή τους περιέχουν αναισθητικό, έτσι το μόνο που αισθάνεται κάποιος είναι το αρχικό τσίμπημα μόνο.

Ένα πρόσωπο με κουρασμένο βλέμμα που οφείλεται σε «κύκλους» κάτω από τα μάτια (σε ορισμένα άτομα συμβαίνει από πολύ νεαρή ηλικία) μπορεί με ενέσεις υαλουρονικού οξέος να αποκαταστήσει το έλλειμα στην περιοχή και ουσιαστικά να τους εξαφανίσει.

Επίσης όταν τα χείλη χρειάζονται λίγο ’γεμισμα’ για αναδείξουν το σχήμα τους, η θεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μπορεί με εξαιρετικό τρόπο να το αποκαταστήσει –ποτέ όμως με υπερβολές που αποτελούν δυσφήμιση της θεραπείας (όπως και του γιατρού και της ασθενούς).

Είναι μία ιδανική για κάθε ηλικία θεραπεία αντιγήρανσης καθώς αποτρέπει να βαθαίνουν οι ρυτίδες και λόγω της ιδιότητας του υαλουρονικού οξέος να συγκρατεί νερό, βελτιώνει και την ποιότητα του δέρματος.

Η διάρκεια του εμφυτεύματος είναι ανάλογα με το είδος του υαλουρονικού οξέος (λεπτόρρευστο-παχύρευστο), την ηλικία και τον τρόπο ζωής της ασθενους (κάπνισμα, ηλιος) και το σημείο όπου εγχέεται (οι πιο βαθειές εφαρμογές διαρκούν περισσότερο). Ένας μέσος όρος διάρκειας πάντως είναι 8-10 μήνες για τα πιο λεπτόρρευστα και πάνω από χρόνο για τα πιο παχύρρευστα υαλουρονικά.

Μετα τη θεραπεία μπορεί να υπάρχει λίγο πρήξιμο, αλλά χωρίς καμία αλλοίωση των χαρακτηριστικών και η ασθενής μπορεί άμεσα να επιστρέψει σε όλες της τις δραστηριότητες. Μπορεί η θεραπεία με υαλουρονικό να συνδυαστεί με όλες τις άλλες θεραπείες (botox, peelings, lasers) και γίνεται σε κάθε εποχή του χρόνου ανεξαρτήτως ηλιοφάνειας.

Φωτογραφίες

Ενέσιμα Εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑΕνέσιμα Εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Ενέσιμα ΕμφυτεύματαΕνέσιμα Εμφυτεύματα
Ενέσιμα Εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑΕνέσιμα Εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Ενέσιμα Εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑΕνέσιμα Εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Ενέσιμα Εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑΕνέσιμα Εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Ενέσιμα εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑΕνέσιμα εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Ενέσιμα εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑΕνέσιμα εμφυτεύματα ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Εμφύτευμα υαλουρονικού στα χείλη ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑΕμφύτευμα υαλουρονικού στα χείλη ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ
Ενέσιμα ΕμφυτεύματαΕνέσιμα Εμφυτεύματα
Πριν και μετά από ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό - Διορθώθηκαν οι ρινοχειλικές ρυτίδεςΠριν και μετά από ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό - Διορθώθηκαν οι ρινοχειλικές ρυτίδες
Πριν και μετά από ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό - Διορθώθηκαν οι ρινοχειλικές ρυτίδεςΠριν και μετά από ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό - Διορθώθηκαν οι ρινοχειλικές ρυτίδες
Ενέσιμα εμφυτεύματα για χείλη πριν και μετά από ενέσιμο υαλουρονικό οξύΕνέσιμα εμφυτεύματα για χείλη πριν και μετά από ενέσιμο υαλουρονικό οξύ
Μαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπείαΜαύροι κύκλοι πριν και μετά τη θεραπεία
Θεραπεία με υαλουρονικόΘεραπεία με υαλουρονικό
Διόρθωση άνω χείλους με ενέσιμο υαλουρονικόΔιόρθωση άνω χείλους με ενέσιμο υαλουρονικό
Πριν και μετά τη διόρθωση ρινοχειλικων ρυτίδωνΠριν και μετά τη διόρθωση ρινοχειλικων ρυτίδων
Πριν και μετά τη διόρθωση ρινοπαρειακής ρυτίδαςΠριν και μετά τη διόρθωση ρινοπαρειακής ρυτίδας

Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd
Βασιλική Μουσάτου M.D. Phd

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ερωταπαντήσεις

Previous
  • Όταν δεν είμαι βαμμένη, πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου πριν βάλω κρέμα;Το πλύσιμο του προσώπου απομακρύνει το σμήγμα, τα προιόντα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξασφαλίζει καλύτερη διείσδυση των συστατικών της κρέμας φροντίδας. Για πολύ ξηρά δέρματα υπάρχουν καθαριστικά προιόντα χωρίς νερό.

  • Να βάζω και ενυδατική κρέμα κάτω από το αντιηλιακό;Aρκεί η χρήση του αντιηλιακού διότι το δέρμα γίνεται λιπαρό και γυαλίζει. Το αντιηλιακό έχει και ενυδατικούς παράγοντες στη σύστασή του.

  • Χρειάζεται να βάζω αντιηλιακό και το χειμώνα;Όταν υπάρχει ηλιοφάνεια το αντιηλιακό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως εποχής.

  • Είμαι 25 ετών. Χρειάζεται το δέρμα μου αντιγηραντική φροντίδα;Η χρήση κρεμών με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ βοηθούν στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης της επιδερμίδας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  • Πρέπει να χρησιμοποιώ προιόντα της ίδιας μάρκας ή μπορώ να τα συνδυάζω;Καλό είναι να χρησιμοποιούνται προιόντα της ίδιας μάρκας διότι αλληλοσυμπληρώνονται, ενισχύει το ένα τη δράση του άλλου και είναι ελεγμένα ότι δεν αλληλεπιδρούν με ανεπιθύμητο τρόπο.

Next
Όλες οι ερωταπαντήσεις

Η φροντίδα του δέρματος ανά εποχή

Τα top συστατικά για την περιποίηση του δέρματος το φθινόπωρο Τα top συστατικά για την περιποίηση του δέρματος το φθινόπωροΤο φθινόπωρο είναι η εποχή του χρόνου που σηματοδοτεί αλλαγές και ανασυγκρότηση. Καθώς το καλοκαίρι με την έντονη ηλιοφάνεια μας εγκαταλείπει, και το μαύρισμα φεύγει, παρατηρούμε τα σημαδια της έκθεσης στον ήλιο, τη θερμότητα και του θαλασσινού νερού στο δέρμα μας.

Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές
Videos Επικαιρότητας - Τηλεοπτικές εκπομπές

Παρακολουθήστε τα videos των ενημερωτικών εκπομπών στις οποίες έχω εμφανιστεί.

Δείτε τα video